€10000 lenen

17/04/2011 Categorie: Lenen

Heb je tien duizend euro nodig voor bijvoorbeeld de financiering van een nieuwe auto of een dakkapel? Het kan zo zijn dat je dit niet direct kunt betalen. Een oplossing kan zijn dat je deze €10.000 leent. Je kunt €10000 lenen bij verschillende kredietverstrekkers, die elk hun eigen rentepercentages rekenen. Ook is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende leenvormen. Zo kun je bijvoorbeeld €10.000 lenen met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De enige voorwaarde om zo veel geld te lenen is dat je elke maand genoeg geld over houdt om de aflossing te kunnen betalen. Veel kredietverstrekkers accepteren ook geen negatieve BKR coderingen. Geld lenen zonder BKR toetsing is wel een optie, mocht dit een probleem zijn.

€10000 lenen als persoonlijke lening

Je kunt verschillende leenvormen kiezen, maar de meest gebruikte zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. €10.000 lenen bij een persoonlijke lening is bijvoorbeeld handig voor iets wat vooraf vast staat. De aanschaf van een keuken of auto bijvoorbeeld. Je weet van te voren hoeveel dit kost, en dan kun je het verloop van de lening vastleggen. Dat is het belangrijkste kenmerk van tienduizend euro lenen bij een persoonlijke lening: alles staat vast. Je kunt ook een doorlopend krediet gebruiken als je wat meer flexibiliteit nodig hebt.

Doorlopend krediet van €10.000

Een doorlopend krediet kan je helemaal flexibel instellen naar jou wensen. Als je geld wilt lenen mag dat, tot je kredietplafond. Dit is afhankelijk van je inkomen. Het is dus ook best mogelijk dat je van de kredietverstrekker €20000 lenen mag, maar slechts €10.000 leent. Je bent vaak niet verplicht tot aflossing, alleen tot het betalen van rente. Het is natuurlijk wel verstandig om af te lossen, want dat scheelt je rentekosten. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat het een enorm flexibele manier is om €10.000 te lenen.

Goedkoop tienduizend euro lenen

De goedkoopste manier om tienduizend euro te lenen is waarschijnlijk een persoonlijke lening, omdat daar alles al vast staat en zeker is. Je kunt de goedkoopste lening (ongeacht de leenvorm) vinden door bij veel verschillende kredietverstrekkers offertes aan te vragen. Een offerte aanvragen is gratis, dus doe dat. Het kan je best veel geld schelen op rente, een procentpunt scheelt €100 per jaar bij een lening van €10.000. Na het aanvragen van offertes kun je soms proberen om er een nog scherper aanbod van te maken. Het is dus belangrijk dat je even tijd besteed aan het uitzoeken van de goedkoopste lening, in plaats van snel geld lenen.