€20000 lenen

12/02/2011 Categorie: Lenen

Wil je misschien een nieuwe auto kopen of je huis verbouwen? Dit zijn hoge uitgaven die je misschien niet meteen kun betalen. Een lening van €20000 kan hier bij helpen. €20000 lenen kan bij verschillende kredietverstrekkers en met verschillende kredietvormen. Elke kredietvorm heeft zo zijn voor en nadelen. Daarnaast kan een verbouwing van je huis een waardestijging creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een uitbouw doen van €20.000 en dat kan de waarde verhogen met meer dan dat bedrag, bijvoorbeeld €30.000. Zo ‘verdien’ je geld op de lening. Je kunt natuurlijk ook gewoon geld lenen voor consumptieve doeleinden, zoals een nieuwe auto, een vakantie, een boot of iets dergelijks.

€20000 Lenen: Persoonlijke lening

Als je twintigduizend euro wilt lenen, dan kun je kiezen uit verschillende kredietvormen. Een van de meest bekende vorm is de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is prima geschikt als je €20000 wilt lenen. De persoonlijke lening is geschikt als consumptief krediet, dat wil zeggen dat het prima geschikt is om af te sluiten voor het aankopen van een auto of iets anders. De persoonlijke lening heeft een maandelijkse aflossing en maandelijkse rente. De lening is van te voren vastgelegd. Aan het begin wordt er 20.000 uitbetaald, en dan wordt er elke maand terugbetaald. De rente is hoger dan bij een hypotheek vanwege het ontbreken van zekerheid, maar lager dan bij een doorlopend krediet, omdat de rente is vastgelegd. Er is dus geen rente risico. De persoonlijke lening biedt veel houvast, het is erg duidelijk hoe de lening verloopt.

Doorlopend krediet: 20000 lenen

Met een doorlopend krediet kun je ook €20.000,00 lenen. Het doorlopend krediet is ook een erg bekende kredietvorm. Bij een doorlopend krediet ben je niet verplicht tot aflossingen, enkel tot rentebetaling. Na het aanvragen van het doorlopend krediet, krijg je meteen 20.000 euro gestort. Je betaalt elke maand rente en je kunt aflossen als je wilt. Aflossen zorgt voor lagere rentelasten, dus is het gunstig om te doen. Je kunt afgelost geld ook weer ‘opnemen’. Wanneer je bijvoorbeeld €5000 hebt afgelost, kun je dat later weer opnemen. Als je maar niet boven het vooraf afgesproken kredietplafond komt. De rente van het doorlopend krediet is variabel, omdat een doorlopend krediet geen eindtermijn kent.

Twintigduizend euro lenen

Waar je het geld ook voor leent, zorg er voor dat je in een financieel gezonde situatie verkeert. Er is niks mis met geld lenen als je het kunt veroorloven. Een stabiel inkomen en voldoende geld over elke maand is benodigd, om je lening af te lossen en de rente te betalen. Het is financieel gezien beter om geld te sparen, dan om te lenen. Want lenen kost geld. Maar je kunt het ook anders bekijken. Je leeft nu en je leeft maar één keer.