€5000 lenen

26/04/2011 Categorie: Lenen

Wil je graag €5000 lenen voor bijvoorbeeld de aanschaf van een auto of een nieuwe keuken? Dat is zeker mogelijk! Voor welk doel je het geld ook leent, 5000 euro lenen is altijd mogelijk wanneer je het maar terug kan betalen. Je kunt bij verschillende kredietverstrekkers offertes aanvragen voor een lening van €5.000. Deze kredietverstrekkers zullen je verschillende aanbiedingen doen. Je kunt het beste op zoek gaan naar de goedkoopste lening, dus die met de laagste rente en de kortste looptijd. Een andere keuze die je moet maken is welke leenvorm je kiest. De bekendste zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Beide leenvormen hebben een aantal (grote) verschillen.

€5000 lenen als persoonlijke lening

Het belangrijkste kenmerk van de persoonlijke lening is dat alles vast ligt. Wil je dus €5000 lenen, dan kun je dat niet meer veranderen. De maandelijkse aflossingen en rentebetalingen zijn vastgelegd en je hebt dus veel zekerheid. Daarom kan er vaak voor een vaste rente gekozen worden en is deze leenvorm ideaal als je iets gaat kopen waar je van te voren de kosten van weet. De aanschaf van een keuken bijvoorbeeld, omdat je de prijs van de offerte betaalt. Is er wat meer onzekerheid zoals bij een verbouwing, of heb je liever wat meer flexibiliteit? Dan is een doorlopend krediet een betere keuze.

€5000 lenen als doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een krediet dat zo lang loopt als je zelf wil. Sommige doorlopende kredieten zijn een aflossingsvrije lening, omdat je niet hoeft af te lossen. In theorie kan een doorlopend krediet dus oneindig lang door lopen, je betaalt enkel de rente kosten. Toch is het voordeliger om je krediet af te lossen wanneer dat kan, omdat je zo geld bespaart. Het voordeel en ook het nadeel is de flexibiliteit van het doorlopend krediet. Als je niet genoeg discipline hebt om zelf af te lossen en geld gaat bijlenen, dan kan het verstandiger zijn om niet deze leenvorm te kiezen. Je kunt namelijk ook geld bijlenen, tot aan het kredietplafond. Is je kredietplafond €20.000, dan kun je naast €5.000 lenen ook bijvoorbeeld €10.000 lenen of €20.000 lenen, maar niet meer dan dat.

Goedkoop vijfduizend euro lenen

De beste manier om voor jou vijfduizend euro te lenen hangt af van je persoonlijke situatie en waar voor je het geld wilt gebruiken. Maar één ding geldt voor iedereen: Goedkoop geld lenen kan veel geld schelen. Een procentpunt renteverschil is €50 op jaarbasis. Aangezien leningen vaak meerdere jaren duren, kan het dus lonen om op zoek te gaan naar de goedkoopste lening en niet te snel geld lenen bij de eerste en de beste offerte.