Anonieme creditcard

12/02/2012 Categorie: Creditcard

Enige tijd geleden heeft VISA besloten om een stukje van de financiële markt op z’n kop te zetten door bekend te maken met een zogenaamde anonieme creditcard op de markt te komen. De anonieme creditcard werd eerder reeds gelanceerd in Engeland en bleek daar een gigantisch succes. Vooral voor uitzendbureau’s zou de anonieme creditcard een zeer interessant betaalmiddel zijn. Wanneer zij werken met Oost-Europese uitzendkrachten werden deze doorgaans altijd cash betaald. Door de komst van de anonieme creditcard kan men nu gewoon het geld op de kaart storten waarna men er overal ter wereld waar een gewone creditcard gebruikt kan worden mee kan afhalen. We vertellen je in dit artikel graag meer over de anonieme creditcard.

Voorwaarden voor het verkrijgen van een anonieme creditcard

Het is geen geheim dat er aan het verkrijgen van een creditcard verschillende voorwaarden verbonden zijn, maar is dat ook zo voor de anonieme creditcard? Neen, absoluut niet. Een anonieme creditcard zal in de meeste gevallen verstrekt worden door de werkgever. Deze heeft er voor gekozen om bij zijn bank een dergelijke kaart aan te vragen waarna het loon van de werknemer in kwestie op de kaart wordt gestort. De kaart wordt vervolgens meegegeven zodat de werknemer er geld mee kan afhalen. Deze manier van werken heeft verschillende voordelen. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je nog een bewijs van inkomsten dient voor te kunnen leggen. Die heb je immers sowieso, anders zou je werkgever geen bedrag op je kaart kunnen plaatsen. Daarnaast is het ook zo dat er voor het toekennen van een anonieme creditcard geen BKR toetsing wordt uitgevoerd. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat er geen kredietlijn aan de anonieme creditcard kan gekoppeld worden.

Kan ik geld afhalen met een anonieme creditcard?

Het is net zoals bij een gewone bankkaart of creditcard ook met een anonieme creditcard perfect mogelijk om geld af te halen. In tegenstelling tot bij een gewone creditcard worden er voor het afhalen van geld middels een anonieme creditcard geen kosten in rekening gebracht. Ook dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat er geen sprake is van een “lening”, aangezien het geld reeds vooraf op de kaart werd gestort. In principe is het overal mogelijk om geld af te halen met je anonieme creditcard waar er ook geld met een gewone creditcard afgehaald kan worden. Ook betalen met een anonieme creditcard is perfect mogelijk, maar er kan geen geld zomaar overgeboekt worden naar een andere persoon. Dit is met een gewone creditcard natuurlijk ook niet mogelijk.

Conclusie

Een anonieme creditcard is een zeer interessante manier om geld uit te betalen voor bijvoorbeeld uitzendbureau’s die met Oost-Europese uitzendkrachten werken. In principe zijn er niet enkel en alleen voordelen verbonden aan een anonieme creditcard. Net omwille van het feit dat de kaart anoniem is opent het deuren voor criminelen die zwart geld proberen wit te wassen. Banken hebben echter in overeenstemming met VISA aangegeven nauwlettend te zullen onderzoeken waarvoor de kaart in kwestie gebruikt zal worden. Indien men twijfels heeft over de aard van het verzoek kan de vraag om de anonieme creditcard te verkrijgen gewoon geweigerd worden.