Binnen 10 minuten geld op je rekening

27/02/2011 Categorie: Lenen

Heb je snel geld nodig? Je kunt tegenwoordig geld lenen wat al binnen 10 minuten op je rekening staat. Zo snel een lening afsluiten kun je via het internet doen. Bij het afsluiten van een zogenoemd minikrediet heb je al binnen 10 minuten geld op je rekening. Dit geld kun je meteen gebruiken waar voor je het nodig hebt. Je hebt dit geld natuurlijk niet altijd binnen 10 minuten op je rekening, dit hangt af van de bank waarbij je zit (sommige banken doen enkele uren tot een dag bij het overschrijven vanaf een andere bank) en van het tijdstip waarop je de lening afsluit. Sluit je de lening af tijdens kantooruren, dan heb je het geld meestal binnen 10 minuten op je rekening.

Binnen 10 minuten geld op je rekening

Je kunt binnen 10 minuten geld op je rekening hebben als je een minikrediet afsluit. Deze lening wordt ook wel een minilening of flitslening genoemd, aangezien het een kleine lening is met een bedrag van onder de €500. De bijnaam flitslening wordt gegeven omdat je in een flits het geld hebt, en omdat je de lening vrij snel moet terugbetalen. De looptijd van het minikrediet is meestal tussen de 15 en 45 dagen. Je kunt het geld al binnen 10 minuten op je rekening hebben wanneer alles mee zit. Geld lenen binnen 1 dag is hetzelfde, aangezien het geld altijd binnen 1 dag op je rekening staat.

Hoe krijg je het geld binnen 10 minuten op je rekening?

Je krijgt het geld binnen 10 minuten op je bankrekening als je de stappen volgt die op de betreffende internetsite beschreven staan. Meestal hebben alle minikrediet verstrekkers dezelfde stappen. Je moet eerst de gewenste lening selecteren en je gegevens invullen. Daarna moet je een kopie of een fax van je paspoort of identiteitskaart opsturen. Daarnaast is een printscreen van internetbankieren of een foto van je rekeningafschrift ook noodzakelijk. Wanneer medewerkers van het bedrijf deze informatie hebben gecontroleerd wordt het geld gestort op je bankrekening. Dit gaat meestal vrij snel, daarom kun je bijna altijd binnen een dag al over het geld beschikken, soms zelfs binnen een kwartier.

Snel geld nodig

Het nadeel van deze manier van geld lenen is de relatief hoge kosten (procentueel gezien). Een gewone lening zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is goedkoper en heeft een langere looptijd. Zoek je een lening voor een periode langer dan een maand? Dan is het minikrediet geen optie. Je moet dan langer dan 10 minuten wachten om geld te kunnen lenen, meestal zal het geld van een normale lening binnen enkele werkdagen op je rekening staan.