Creditcard online

14/03/2011 Categorie: Creditcard

Wil je een creditcard aanvragen die je alleen online gebruikt? Een online creditcard biedt veel voordelen. Je kunt zo betalen in veel internetwinkels over de hele wereld. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een online creditcard. De bekendste soort creditcard die alleen online gebruikt kan worden is de virtuele creditcard. Een virtuele creditcard is een online creditcard die je alleen op internet kan gebruiken. Het is geen echte, fysieke creditcard. Je kunt zo’n creditcard alleen op internet gebruiken. De bekendste verstrekker van deze online creditcard is PayPal. Je kunt hier een creditcard aanvragen die je alleen online kunt gebruiken. Het grote voordeel van deze creditcard is dat je niet je ‘echte’ creditcard gegevens hoeft op te geven.

Creditcard online

Je kunt een gewone creditcard ook gebruiken om online betalingen mee te doen. De bekendste creditcardmerken worden bijna overal geaccepteerd. Heb je een VISA of Mastercard dan kunt je deze creditcard online gebruiken. Bij grote betrouwbare payment processors is het geen probleem om je echte creditcard te gebruiken, aangezien zij de gegevens extreem goed beveiligen. Daarnaast staan creditcardmaatschappijen bij geschillen vaak achter de klant. Doe je een aankoop bij een wat minder bekende winkel op internet, dan kun je misschien beter een online creditcard gebruiken of een andere manier van betalen kiezen.

Online creditcard

Je kunt dan een virtuele creditcard aanvragen bij bijvoorbeeld PayPal of een ander bedrijf. Deze creditcard kun je soms maar eenmalig gebruiken, dus dat is perfect. Het bedrag wordt van je PayPal rekening afgeschreven die weer aan je bankrekening verbonden is. Zo betaal je dus met je bankrekening, maar de ontvanger denkt dat je met een creditcard betaalt. Deze manier van betalen is heel veilig, want je kunt je geld terugclaimen met een PayPal geschil wanneer de verkoper zich niet aan de afspraak houdt. Je kunt ook een prepaid creditcard gebruiken als online creditcard. Deze koop je en betaal je vooraf. Je kunt dus nooit meer geld uitgeven dan wat je op de kaart hebt staan.

Elke creditcard is online te gebruiken

Elke creditcard is online te gebruiken, dus feitelijk is elke creditcard een online creditcard. Maar er zijn wel verschillende creditcards die alleen online zijn te gebruiken en niet offline. Het makkelijkst is dus een gewone creditcard aanvragen, omdat je daar zowel online als offline mee kan betalen. Het risico bij online betalingen of creditcardfraude is extreem laag wanneer je alleen bij webshops met een goede reputatie bestelt en niet op schimmige webshops je gegevens invult. Daarnaast kan het handiger zijn om een creditcard alleen online te gebruiken als je toch nooit een creditcard gebruikt, zo bespaar je de jaarlijkse kosten van een gewone creditcard.