Creditcard vergelijken

29/07/2011 Categorie: Creditcard

Een creditcard is een steeds populairder wordende manier van betalen. In Amerika is de kaart zelfs al zo ingeburgerd dat er de kleinste aankopen mee gedaan kunnen worden. In onze landen is dat nog niet het geval, maar kent de kaart de laatste jaren toch een stijgende gebruik. Steeds vaker worden aankopen in de supermarkt niet meer met een gewone bankkaart, maar wel VISA of Mastercard betaald. Hoe weet je nu echter welke creditcard je op jaarbasis het minste kost? Door te vergelijken natuurlijk! In dit artikel vertellen we je graag meer over het vergelijken van creditcards.

Online creditcard vergelijken

Het is perfect mogelijk om via het internet de verschillende creditcards en dan vooral de kosten die er op aangerekend worden te vergelijken om op die manier te achterhalen welke kaart nu de beste prijs tegen de beste voorwaarden weet te bieden. Je kan hiervoor natuurlijk gebruikmaken van een algemene vergelijkingssite, maar er zijn ook websites die zich specifiek richten op het vergelijken van creditcards en andere bankkaarten. Door gebruik te maken van dergelijke websites krijg je op een snelle en eenvoudige manier een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen per creditcard, en dat is uiteindelijk toch wat we allemaal willen?

Creditcard vergelijken: Kosten

Hoe we het ook draaien of keren, een creditcard is over het algemeen vrij duur. Hoezeer de verstrekkers van creditcards ook hun best doen, de hoge kosten die aangerekend worden voor geldafhaling zullen bijvoorbeeld altijd stokken in de wielen blijven steken. Zeker wanneer je geld gaat lenen middels je creditcard dien je er rekening mee te houden dat het zelfs nog goedkoper is om een persoonlijke lening af te sluiten. Gebruik een creditcard bijgevolg dan ook steeds enkel en alleen voor het uitvoeren van betalingen, zowel online als offline.

Fraudegevoelig

De veiligheid van creditcards is de voorbije jaren aanzienlijk verbeterd, maar nog steeds is het een algemeen probleem dat de gegevens die verbonden zijn aan een creditcard fraudegevoelig zijn. Hier hebben alle creditcards eigenlijk wel mee te maken zodat dit geen voor- of nadeel kan zijn voor één bepaalde kaart. Onderzoek heeft echter reeds verschillende keren aangetoond dat de oorzaak van het misbruik in de meeste gevallen te zoeken valt bij de eigenaar van de creditcard. Gebruik je creditcard dan ook met andere woorden enkel en alleen wanneer je het risico op eventueel frauduleus gebruik zo goed mogelijk kan inschatten.

VISA, MasterCard of misschien toch maar American Express?

De keuze tussen de verschillende creditcards is niet altijd even eenvoudig, dat is natuurlijk niets nieuws. Het belangrijkste wat je kan helpen bij het maken van je keuze is de reden waarom je een creditcard nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld nood aan een creditcard om online betalingen uit te voeren of in een bepaald land uit de voeten te kunnen, etc. Kijk bij partijen die creditcards accepteren ook altijd om welke kaarten het gaat. Niet iedereen zal immers zowel VISA als MasterCard als American Express aanvaarden. Ook dit kan tenslotte dus perfect een reden zijn om de ene kaart boven de andere te verkiezen.