Creditcard

26/09/2010 Categorie: Creditcard

Een creditcard, ookwel kredietkaart genoemd, is een pas waarmee je kunt betalen. De creditcard komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is inmiddels over de hele wereld in gebruik. Wanneer je betaalt met een creditcard wordt het bedrag afgeschreven van de pas. De rekening krijg je aan het einde van de maand. Wanneer je de rekening niet betaalt blijft de schuld staan, vermeerderd met rente en eventuele uitgaven die je hebt gemaakt met de creditcard. De meeste mensen hebben wel een of meerdere creditcards. Op veel plaatsen kun je namelijk hiermee betalen. De bekendste merken zijn VISA, MasterCard en American Express.

Creditcard aanvragen

Je kunt gemakkelijk een creditcard aanvragen, ook wanneer je een negatieve BKR registratie hebt. De voordelen van een creditcard zijn groot. Het bedrag wordt namelijk niet gelijk van je bankrekening afgeschreven, je kunt (inter)nationaal goederen en diensten bestellen via het internet. Daarnaast is een creditcard ook geschikt voor grote aankopen. Bij hotels is een creditcard als borg meestal gebruikelijk. En wanneer je muziek wilt kopen bij iTunes heb je ook een creditcard nodig!

Veiligheid creditcard

Bij het introduceren van de creditcard hoefde je alleen je hantekening te zetten. Omdat dit uiteraard fraudegevoelig is, heeft men besloten om ook een pincode te introduceren. Nu heb je vaak nog een beveiligingscode. Daarnaast moet je bijna altijd je pasnummer, geldig tot datum en je naam invullen als je af wilt rekenen op het internet. Mocht er gefraudeerd zijn, dan wordt de creditcardhouder bijna altijd schadevrij gesteld. Het is dus een veilig betaalmiddel.

Creditcard rente

Het nadeel van de creditcard is de vrij hoge rente. Omdat je aan het einde van de maand een rekening krijgt, sta je tot die tijd rood. En over dat bedrag betaal je al snel meer dan 10% per jaar. Daarom is het belangrijk dat je de rekening kan betalen, anders moet je erg veel aan rente betalen. Wanneer je kunt betalen met je bankpas doe dit dan, want dat scheelt je rente. Een creditcard is een handig betaalmiddel, maar niet een goedkope.

Meer over Creditcards

Wil je meer posts lezen over creditcards? Bekijk de categorie creditcard.