Direct geld nodig

29/06/2011 Categorie: Lenen

Wanneer je direct geld nodig hebt gaat het in de meeste gevallen niet om een groot bedrag. Aan het eind van de maand kunnen we het immers allemaal wel eens moeilijk krijgen om onze leningen te betalen, maar gelukkig valt een dergelijk op te lossen door bijvoorbeeld een klein beetje geld te lenen. Het is echter een feit dat het afsluiten van een kleine lening via de bekende kanalen niet makkelijk is. Wanneer je bij een bank bijvoorbeeld gaat aankloppen voor een lening van enkele honderden euro’s zal men je meer dan waarschijnlijk wandelen sturen. Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden om direct aan geld te kunnen komen? Jawel, en we vertellen je in dit artikel graag welke!

Direct geld nodig

Allereerst is er de mini lening. Een mini lening maakt het mogelijk om gedurende een periode van 30 dagen een klein bedrag te lenen. Dat klein bedrag is doorgaans gelegen tussen de 200 en 500 euro, maar kan bij bepaalde aanbieders ook meer zijn. Er zijn echter drie zaken waar je bij een mini lening rekening mee dient te houden. Allereerst is er de kostprijs. Hoewel er steeds vaker wordt aangegeven dat er geen behandelingskosten of rente in rekening worden gebracht is het fout om aan te nemen dat een mini lening gratis is. Lenen kost altijd geld, en dat is bij een mini lening niet anders. Sterker nog, vaak lopen de kosten (die eenmalig in rekening worden gebracht) op tot één vijfde van het door jouw geleende bedrag.

Het tweede punt om rekening mee te houden is het feit dat een mini lening steeds binnen een periode van 30 dagen terug dient te worden betaald. Het betreft hier niet alleen het door jouw geleende bedrag, maar ook de kosten die er op berekend werden. Het derde en laatste punt heeft niets met het krediet op zich te maken, maar wel met de hele situatie die er rond ontstaat. Hou er immers rekening mee dat, wanneer je het geleende bedrag inclusief de kosten binnen de 30 dagen terug dient te betalen je de volgende maand niet weer in de problemen komt. Je kan immers maar moeilijk iedere maand te raden gaan bij een financiële instelling om een mini lening af te sluiten.

Voorschot op je loon

Wanneer je liever geen krediet afsluit voor een klein bedrag, maar toch direct geld nodig hebt kan je er ook nog voor kiezen om aan je baas een voorschot op je loon te vragen. Het staat je baas natuurlijk vrij om dit te weigeren of eventuele kosten in rekening te brengen voor het vervroegd opnemen van (een deel van) je loon, maar het is het proberen waard. Hoe dan ook is dit een veel goedkopere oplossing dan het afsluiten van een mini lening. Hou er ook hierbij echter wel rekening mee dat je niet iedere maand bij je baas zal moeten aankloppen. Hij kan een voorschot op je loon één of misschien twee keer toestaan, maar een derde keer is waarschijnlijk toch net iets van het goede teveel.
Om altijd het maximale rendement te behalen op uw spaargeld is het raadzaam regelmatig de spaarrente te vergelijken.