Direct geld op rekening

17/07/2011 Categorie: Lenen

Wanneer je direct geld op je rekening wil ga je doorgaans al snel opzoek naar een lening. Hoewel dit natuurlijk een zeer goede en vooral snelle oplossing kan zijn dien je er altijd rekening mee te houden dat geld lenen ook geld kost. Je zal immers altijd meer terug moeten betalen dan dat je in eerste instantie zelf hebt ontvangen. Wil je dit niet, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om spaargeld op te nemen op ogenblikken dat je echt snel wat extra geld nodig hebt. Zelfs wanneer je niet over spaargeld beschikt dien je niet meteen te denken aan een lening. Voor iemand met vast werk is het bijvoorbeeld ook nog steeds mogelijk om een voorschot op zijn of haar loon aan te vragen. We vertellen je in dit artikel graag meer over hoe je direct geld op je rekening kan krijgen.

Voorschot op loon

De eerste mogelijkheid werd reeds kort toegelicht in de inleiding en bestaat er in om een voorschot op je loon te vragen. Hoewel je dit natuurlijk niet iedere maand kan doen is de kans groot dat je baas dit toestaat. Let er echter wel voor op dat je baas gerechtigd is om kosten in rekening te brengen voor de vervroegde uitbetaling. Het bedrijf loopt op deze manier immers een bepaalde intrest mis en die kan gewoon aan jou doorgerekend worden. Hoewel dit niet altijd wordt gedaan hou je er dus best wel rekening mee. Een voorschot vragen op je loon kan echter ook enkele gevaren met zich meebrengen. Het is namelijk natuurlijk zo dat je het de volgende maand met een bepaald bedrag minder dient te stellen, en dat kan er eventueel voor zorgen dat je terug in de problemen komt. Zoals eerder aangehaald zal je baas echter niet zo blij zijn wanneer je iedere maand om een voorschot op je loon komt vragen. Wees hier dus voorzichtig mee.

Klein bedrag lenen

Wanneer je echt een lening dient af te sluiten voor een klein bedrag doe je er goed aan om, ondanks de hoge kostprijs, te kijken naar een mini lening. Vaak gaat het immers slechts om enkele honderden euro’s en dat is te weinig om er een volwaardige lening voor af te sluiten. Een mini lening wordt doorgaans steeds afgesloten voor een bedrag tussen de 200 en 500 euro. Let er wel voor op dat een mini lening binnen de termijn van 30 dagen terug dient te worden betaald en dat inclusief de kosten die er op berekend worden. In tegenstelling tot bij andere kredieten wordt deze kost echter niet in rekening gebracht onder de vorm van een rente, maar wel als opstart- of instapkost. Omwille van die reden kan er dan ook een kost aangerekend worden die kan oplopen tot zo’n slordige 20 procent van het door jou geleende bedrag. Ondanks het feit dat er dus een klein bedrag wordt geleend kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Hou hier zeker en vast rekening mee wanneer je er voor kiest om een mini lening af te sluiten.