Geld lenen auto

19/07/2011 Categorie: Lenen

Een auto is in de wereld waarin we vandaag de dag lenen voor de meeste mensen absoluut onmisbaar. We gebruiken hem om naar het werk te rijden, maar ook ter ontspanning, en zelfs om er mee naar het buitenland te rijden. Het is natuurlijk echter wel zo dat een auto niet altijd even goedkoop is. Afhankelijk van het type auto dat je wil kopen en de snufjes die er bij aanwezig dienen te zijn kan het bedrag al snel oplopen tot 10.000 euro of meer. In zowat alle gevallen wordt er dan ook een lening afgesloten voor de aankoop van een auto, maar welke mogelijkheden heb je als kredietnemer op dit vlak? We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Autolening bij een bank

Een autolening is één van de populairste kredieten ter wereld, en dat heeft zoals in de inleiding reeds werd aangehaald alles te maken met het feit dat eigenlijk nagenoeg iedereen vandaag de dag over een auto dient te beschikken. Door de grote vraag is het aanbod aan autoleningen eveneens toegenomen, en werd de prijs naar omlaag getrokken. Op deze manier werd het voor iedereen mogelijk om een lening af te sluiten voor de aankoop van een auto, zelfs wanneer het gaat om een tweedehandse auto. Let er echter wel voor op dat je ook voor een autolening aan moet kunnen tonen dat je in staat bent om het krediet af te betalen. Ook al gaat het bij een autolening doorgaans niet om erg grote bedragen, toch zal de bank met zekerheid willen kunnen stellen dat je zal kunnen voldoen aan de voorwaarden die verbonden zijn aan het krediet.

Leasing via de garage zelf

Het leasen van een auto via de garage zelf wordt steeds populairder. Zeker bedrijven maken maar wat graag gebruik van deze mogelijkheid om op een fiscaal voordelige manier hun bedrijfswagens aan te kopen. Daarnaast is het vaak ook zo dat een leasing via de bank iets goedkoper is dan wanneer je gewoon een klassieke autolening afsluit. Het leasen van een auto is echter niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren mogelijk en interessant. Bij een leasingcontract (welke door de garage wel natuurlijk bij een bank gevalideerd zal worden) is het natuurlijk wel zo dat er eveneens een controle gebeurt van je financiële situatie. Het betreft immers ook een soort van lening en men wil er dan ook zeker van zijn dat je in staat zal zijn om de auto af te betalen en aan het einde van de rit het resterende bedrag te betalen. Doorgaans ligt de zogenaamde afschrijfperiode bij bedrijfswagens iets hoger dan bij auto’s die door een particulier worden aangekocht.

Vergelijken

Zeker voor een autolening is het doorgaans interessant om te vergelijken. Er bestaan grote verschillen op vlak van prijs bij de verschillende autoleningen onderling, en die kunnen natuurlijk een aardige invloed hebben op het totaalbedrag van je autolening. Een autolening vergelijken is eenvoudig mogelijk door gebruik te maken van een vergelijkingssite of door gewoon offertes bij diverse financiële instellingen op te vragen.