Geld lenen van particulieren

10/02/2011 Categorie: Lenen

Met het online geld lenen op internet is er ook een andere manier van geld lenen op internet in inkomst. Dit is geld lenen van particulieren. Naast de reguliere kredietverstrekkers en andere leningverstrekkers zijn er nu ook particulieren actief op de geldmarkt. Waar het geld lenen van particulieren voorheen bestond uit onderhandse leningen bij familie of vrienden, is er nu een nieuwe markt waarbij particulieren op internet geld uit lenen. Je kunt bij deze particulieren bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten.

Geld lenen van particulieren

De markt waarbij men geld kan lenen van particulieren is een opkomende markt. Meer en meer mensen (particulieren) bieden geld aan op internet. Geld uitlenen aan iemand levert immers meer op dan een spaarrekening. Waar je bij een spaarrekening 2-4% rente ontvangt, kun je bij het uitlenen van geld minstens het dubbele verdienen. Er zit natuurlijk ook een risico aan vast, sparen is natuurlijk veiliger dan geld uitlenen.
Er zijn verschillende kredietvormen beschikbaar en er wordt niet altijd een toetsing gedaan bij het BKR voordat de overeenkomst gesloten wordt. Er wordt namelijk, net als bij een gewoon krediet, een contract getekend met daarin alle benodigde informatie. Ook particulieren kunnen eventueel gebruik maken van een deurwaarder of naar de rechter gaan wanneer je niet terugbetaalt.

Lenen van particuliere geldverstrekkers

Het lenen van particulieren kan soms een lagere rente geven dan bij een kredietverstrekker. Zeker als je een goed salaris hebt en kunt laten zien dat je verzekerd ben van inkomen, zodat je hoe dan ook de schuld kan afbetalen. Mensen met een negatieve BKR registratie die geld willen lenen van particulieren lopen de kans op woekerrentes. Er zijn namelijk genoeg schimmige particulieren die geld uitlenen tegen extreem hoge rentes (hoger dan de wettelijke maximum rente) of die een ‘aanbetaling’ vragen voordat de lening verstrekt kan worden. In veel gevallen ben je dan je geld kwijt. Een betrouwbare particulier vraagt niet om een aanbetaling en vraagt om je identiteitsbewijs en bewijs van inkomsten (zoals loonstrookje).

Waar kan ik particulieren vinden die geld lenen?

Deze particulieren die je geld kunnen lenen zijn te vinden op internet en soms in de lokale krant. Op internet kun je particulieren vinden op Marktplaats en op verschillende speciale forums en websites. Er zijn namelijk verschillende websites en forums waar particuliere kredietverstrekkers en mensen die geld willen lenen samenkomen. Sommige websites dienen als tussenportaal, waarbij de particuliere geldverstrekkers via de website het geld uitlenen. De website strijkt meestal een premie of percentage op, en zorgt in ruil daarvoor dat alles juridisch in orde is. Wanneer er niet betaald wordt kan dan ook een incassobureau op je af gestuurd worden. Geld lenen van particulieren is alleen aan te raden als de rente lager is dan bij een gewone kredietverstrekker, anders kun je net zo goed daarheen gaan.