Geld lenen voor auto

06/03/2011 Categorie: Lenen

Heb je een mooie auto op het oog, maar niet genoeg geld om deze te betalen? Geld lenen voor auto- of motoraankopen is zeker mogelijk. Je kunt verschillende kredietvormen gebruiken om je auto te financieren. Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten bij de bank, of bij de autoverkoper. Geld lenen voor een auto kan goedkoper zijn dan een gewone lening, aangezien de auto als onderpand gebruikt kan worden. Lees dit artikel voor meer informatie over het geld lenen voor auto of motor.

Geld lenen voor auto

De bekendste manier om geld te lenen voor een auto is het afsluiten van een lening bij de bank. Je sluit dan een consumptief krediet af, omdat je het geld gebruikt voor een consumptiegoed (een auto). Er zijn verschillende kredietvormen, zoals het doorlopend krediet of de persoonlijke lening. Als je geld leent voor een auto kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten, aangezien je weet wat de auto kost en je zo een zeker verloop hebt van de lening. Sommige kredietverstrekkers hebben ook speciale autoleningen, die de auto als onderpand gebruiken. Dan kunnen ze je auto terugvorderen als je de lening niet betaald, dus is het risico lager voor de kredietverstrekker. Dit uit zich in een lagere rente voor je autolening.

Geld lenen voor een auto bij de dealer

Een andere manier om geld te lenen voor je auto is om dat bij de dealer te doen. Veel autodealers hebben deals als “nu kopen, over 3 jaar betalen” of iets vergelijkbaars. Ook 50/50 deals zijn bekend, waarbij de helft bij aanschaf betaald wordt en de rest later. Geld lenen voor een auto bij de autodealer wordt ook wel huurkoop genoemd. De autodealer blijft eigenaar van de auto totdat het volledige bedrag is betaald. Op deze manier kan de dealer de auto terugvorderen wanneer er niet betaald wordt. Het nadeel van deze manier van financieren is dat de rente soms vrij hoog kan zijn. Het andere uiterste is ook mogelijk: sommige autoleningen hebben 0% rente!

Geld lenen voor een auto verstandig?

Je kunt je afvragen of geld lenen voor auto’s of andere voertuigen een slimme zet is. Zodra de auto de garage uit rijdt is de auto al in waarde gedaald. Bij een tweede hands auto is dit natuurlijk niet het geval, dus het is verstandiger om een tweede hands auto aan te schaffen met een autolening. Het is nog verstandiger om geld te lenen voor iets wat lang meegaat. Zo kun je bijvoorbeeld de waarde van je huis verhogen door een verbouwing met geleend geld. Voor een uitbouw hoef je geen verzekering af te sluiten en hij slurpt ook geen benzine. Maar als je natuurlijk echt een auto nodig hebt, dan kan geld lenen voor die auto handig zijn.