Geld lenen zonder bank

09/07/2011 Categorie: Lenen

Omwille van verschillende redenen kan het voor jou niet meer mogelijk zijn om nog een beroep te doen op een bank wanneer je een lening wenst af te sluiten. Je kan bijvoorbeeld beschikken over een codering bij het BKR of gewoon geen vertrouwen hebben in banken, maar wat dan? Wanneer je bijvoorbeeld een huis wenst te kopen kan je niet anders dan geld te lenen. Doe je dit niet, dan dien je reeds over een zeer aanzienlijk inkomen en financieel vermogen te beschikken om een huis te kunnen betalen. Gelukkig is er nog een oplossing. In dit artikel vertellen we je graag alles over geld lenen zonder bank.

Financiële kantoren

Het is bijvoorbeeld vooral belangrijk dat je weet dat er naast banken ook nog andere financiële instellingen bestaan die in staat zijn om je een lening toe te kennen. De eerlijkheid verplicht ons echter te zeggen dat dergelijke kantoren doorgaans een hogere rente in rekening brengen dan bij de gewone banken het geval is. Wanneer je over een BKR codering beschikt zijn er zelfs speciale kantoren die er voor zorgen dat je toch nog aan een lening kan komen, hetzij tegen strenge voorwaarden en een aanzienlijk kostenplaatje. Bij dergelijke financiële kantoren is het aanbod aan kredieten min of meer hetzelfde als bij de gewone banken. Van kleine tot middelgrote kredieten en van zakelijke kredieten tot hypothecaire leningen, alles is mogelijk. Wie snel op zoek is naar wat extra geld kan bijvoorbeeld een beroep doen op de zogenaamde mini lening. Een mini lening is een kredietvorm waarbij er snel een klein bedrag geleend kan worden dat binnen de 30 dagen terug dient te worden betaald. Leuk detail is wel dat het geld in sommige gevallen reeds binnen de 10 minuten op je rekening kan staan! Let op, ook de kosten op een mini lening zijn aanzienlijk.

Geld lenen zonder bank: Waarborgen

Hou er rekening mee dat je ook bij een financieel kantoor zult moeten beschikken over de nodige financiële waarborgen. In principe geldt op dat vlak vaak dezelfde regelgeving als bij een bank. Het financieel kantoor in kwestie zal er bijvoorbeeld steeds zeker van willen zijn dat je in staat bent om het geleende bedrag, maar ook de kosten die er op worden aangerekend terug te betalen. Wanneer je volgens de verantwoordelijke van het kantoor tot de risicogroep behoort kan het zelfs voorkomen dat er een aanvullende financiële waarborg gegeven dient te worden voor het geval je de lening niet meer kan afbetalen. Denk dus goed na alvorens je een lening afsluit, en denk er eveneens aan dat je beter geen lening afsluit wanneer het niet echt nodig is.

Voorschot op loon

Heb je dringend nood aan wat extra geld, maar wil je geen geld gaan lenen bij een bank of financieel kantoor, dan kan je eventueel ook altijd proberen om een voorschot op je loon te vragen. Hoewel je dit niet iedere maand moet gaan doen is de kans groot dat je baas het voorschot toestaat. Let er wel voor op dat je baas in dit geval de mogelijkheid heeft om kosten voor de vervroegde uitbetaling aan te rekenen en dat je het volgende maand met een stukje inkomen minder moet doen. Is dit geen probleem, dan kan een voorschot vragen op je loon een perfecte oplossing zijn voor een heleboel problemen.