Geld lenen zonder rente

12/03/2011 Categorie: Lenen

Wil je geld lenen, maar heb je geen zin om daar rente over te betalen? Dan zul je waarschijnlijk teleurgesteld eindigen, want geld lenen zonder rente is over het algemeen niet mogelijk. Kredietverstrekkers zijn geen charitatieve instelling, ze zijn een bedrijf en willen geld verdienen. Daarnaast heb je nog inflatie. Een inflatie van 2% betekent dat alles 2% duurder wordt. De gemiddelde inflatie ligt per jaar iets onder de 2%. Leen je geld uit zonder rente, dan kost het je eigenlijk geld, omdat je geld ‘minder waard’ wordt. Voor de euro die je nu hebt, kun je over een jaar 2% minder kopen. Om deze rede en omdat kredietverstrekkers geld willen verdienen moet je altijd rente betalen als je geld wilt lenen.

Geld lenen zonder rente

De enige oplossing voor geld lenen zonder rente is om het geld niet bij een kredietverstrekker te lenen. Je moet dan denken aan familie of vrienden. Maar je kunt je af vragen of zij bereid zijn om je een (groot) bedrag uit te lenen tegen 0% rente. Het kost hun dan feitelijk ook geld, aangezien door inflatie het geld minder waard wordt. Je moet dus heel veel geluk hebben als je geld kan lenen zonder rente. Wat je beter kunt doen is geld lenen tegen een lage rente, want dat is in tegenstelling tot geld lenen zonder rente wel mogelijk.

Lening zonder rente

Omdat een lening zonder rente alleen mogelijk is bij vrienden of familie, moet je bij kredietverstrekkers rente betalen op je lening. Er zijn simpelweg geen leningen zonder rente bij kredietverstrekkers. Als je toch geld wilt lenen bij een bank of ander bedrijf, dan moet je op zoek gaan naar de goedkoopste lening. De goedkoopste lening vind je door veel offertes aan te vragen en te vergelijken. Een offerte aanvragen is gratis, dus vraag er zo veel mogelijk aan! Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je op basis van die kosten een beslissing maken. Bij het aanvragen van een offerte zit je nergens aan vast.

Geen rente betalen

Een andere optie voor geld lenen zonder rente is om het om te draaien: Je spaart geld en je ontvangt rente. Het geld wat je spaart kun je later uitgeven als je dat nodig hebt. Stel je wilt over 2 jaar €10.000 voor bijvoorbeeld een verbouwing of een nieuwe auto. Dan spaar je dus elke maand €416,67 gedurende 2 jaar. Aan het einde van die tijd heb jij je €10.000 plus rente! Dit is goedkoper dan nu €10.000 lenen en over 2 jaar bijvoorbeeld €11.000 terug te betalen. Het nadeel is dat je lang moet wachten op je geld, misschien te lang. Daarom kun je er ook voor kiezen om nu een goedkope lening af te sluiten.