Goedkoop doorlopend krediet

10/03/2011 Categorie: Lenen

Wanneer je een lening af sluit, wil je natuurlijk een zo goedkoop mogelijke. Een doorlopend krediet is een bekende leenvorm, dus als je er graag eentje wilt is het belangrijk dat je het goedkoopste doorlopend krediet af sluit wat er is. Bij verschillende kredietverstrekkers zullen er naast het rentepercentage geen grote verschillen zijn in het doorlopend krediet. Kies daarom voor een goedkoop doorlopend krediet om zo geld te besparen! Een simpel rekensommetje leert dat je bij een verschil van 0,5% in effectieve rente bij een doorlopend krediet van €20.000 al €100 per jaar bespaart. En dit door alleen een goedkoop doorlopend krediet te kiezen. Zorg er daarom voor dat je kiest voor het goedkoopste doorlopend krediet

Goedkoop doorlopend krediet

Een kenmerk van het doorlopend krediet is dat de rente variabel is. Je kunt dus nooit van te voren een vaste rente bepalen voor een doorlopend krediet. Wel kun je er van uit gaan wat eerst een goedkoop doorlopend krediet is, later ook een goedkoop krediet blijft. Er zitten redelijk grote verschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers, van soms enkele procentpunten. Daarnaast is de rente van het krediet ook afhankelijk van het geleende bedrag. Een groter krediet is vaker een goedkoop krediet, dit komt omdat de rente op jaarbasis licht daalt wanneer je meer geld leent. Vergeet niet dat je uiteindelijk wel meer geld kwijt bent door meer geld te lenen, ook al is het tegen een lagere rente.

Het goedkoopste doorlopend krediet

Het goedkoopste doorlopend krediet kun je maar op één manier vinden: Vergelijken! Vraag veel offertes aan bij verschillende bedrijven en tussenpersonen. Een offerte aanvragen is gratis, maar met veel verschillende offertes kun je in één oogopslag zien welk doorlopend krediet het goedkoopste is. Je kunt enkele honderden euro’s besparen wanneer je het goedkoopste doorlopend krediet kiest. Waar je op moet letten is de effectieve rente op jaarbasis. Dit rentepercentage is wat je per jaar betaald, ongeacht wanneer je de betalingen doet (dit kan soms verschillen). Zo kun je goed leningen vergelijken, want kredietverstrekkers zijn verplicht om de effectieve rente te vermelden voor kredieten onder de €50.000. Bij een goedkoop doorlopend krediet zijn er geen extra kosten, zoals bijvoorbeeld een verplichte verzekering of iets dergelijks.

Goedkope lening

Het nadeel van een doorlopend krediet is dat je snel geneigd bent om je afgeloste geld weer op te nemen. Zo blijf je geld lenen en dus ook rente betalen. Zo kan een goedkoop krediet eindigen in een duur doorlopend krediet. Kies de leenvorm die het beste bij je past. Wanneer je bijvoorbeeld een auto koopt is het verstandiger om een persoonlijke lening af te sluiten. De goedkoopste persoonlijke lening is op deze manier misschien wel voordeliger dan een voordelig doorlopend krediet. De allergoedkoopste optie is natuurlijk om niet te lenen, want geld lenen kost geld. Maar je leeft slechts één keer, dus geniet er van!