Goedkoop geld lenen

28/02/2011 Categorie: Lenen

Iedereen wil bij het lenen van geld natuurlijk zo min mogelijk geld betalen. Goedkoop geld lenen is het meest aantrekkelijk. Maar naast de kosten moet je ook kijken welke lening het beste bij je leefstijl en het doel van je lening past. Verder is het belangrijk om veel offertes aan te vragen, zodat je zo goedkoop mogelijk geld kunt lenen. Er zijn veel verschillende leningen en kredietverstrekkers, daar horen natuurlijk ook veel verschillende rentepercentages bij.

Goedkoop geld lenen

De goedkoopste manier van geld lenen is de manier waarbij de kredietverstrekker de grootste zekerheid heeft. Dat betekent dat je geen negatieve BKR registratie mag hebben en een onderpand moet hebben voor je lening. Een hypotheek is het beste voorbeeld van een onderpand, want als je je verplichtingen niet nakomt kan de bank je huis opeisen. Huurkoop is hier een voorbeeld van. Je betaalt dan maandelijks een bedrag, maar je bent pas eigenaar van het product wanneer je de laatste termijn hebt betaald. Zo kan de verkoper het product opeisen als je niet betaald, en hij heeft zo veel zekerheid.

De goedkoopste lening vinden

Het rentepercentage bij de lening kan vast of variabel zijn. Een vaste rente bied meer zekerheid, maar over het algemeen ben je meestal goedkoper uit bij een variabele rente. Kredietverstrekkers rekenen meestal een hogere variabele rente, maar deze kan juist ook een stuk lager zijn. Dit is afhankelijk van de huidige economische situatie. Daarom kunnen de goedkoopste leningen vandaag, dure leningen in de toekomst zijn. Wil je goedkoop geld lenen, dan moet je dus hier mee rekening houden. Het beste kun je leningen zoals een persoonlijke lening vergelijken met elkaar, omdat deze helemaal vast ligt. Een persoonlijke lening is vaak goedkoper dan een doorlopend krediet of een andere vorm. Een uitzondering hierop is het WOZ krediet: Bij een WOZ krediet kun je heel goedkoop geld lenen, aangezien je hierbij gebruik maakt van de WOZ waarde van je huis.

Goedkoop lenen

De goedkoopste lening zul je maar op een manier vinden: door te vergelijken. Op internet kun je heel makkelijk offertes aanvragen, dus doe dat ook! Het invullen kost je hooguit 5 minuten, maar je kunt enorm veel geld besparen door de goedkoopste leningen te vergelijken. Daarnaast kan het ook nuttig zijn bij een onafhankelijke hypotheekexpert een afspraak te maken. Goedkoop geld lenen is een stuk makkelijker als je veel vergelijkingsmateriaal hebt. Zorg er daarom voor dat je veel te vergelijken hebt! Een offerte aanvragen kost niets, geld lenen wel. Daarom kun je stellen dat geld sparen en het dan uitgeven beter is. Maar aan de andere kant: Je leeft maar één keer toch?