Goedkoop lenen

03/06/2011 Categorie: Lenen

Lenen is iets wat we eigenlijk niet graag doen, maar toch moeten doen om ergens te kunnen geraken in het leven. Het is echter één ding om te lenen, maar het is nog iets helemaal anders om goedkoop te lenen. Geld lenen mag dan altijd ook wel geld kosten, er zijn verschillende (vrij eenvoudige) manieren om er voor te zorgen dat je er zeker van bent dat je goedkoop leent. Goedkoop lenen vergt echter de nodige inspanningen het zijn net die inspanningen die mensen doorgaans niet willen leveren en daardoor veel te veel betalen voor hun anders goedkope lening. We vertellen je in dit artikel graag meer over goedkoop lenen.

Is goedkoop lenen wel mogelijk?

Het is in eerste instantie belangrijk om te weten dat er een groot verschil bestaat tussen goedkoop lenen en gratis lenen. Op bijna alle websites van financiële instellingen staat vandaag de dag (al dan niet verplicht) dat geld lenen ook geld kost, en dat is zeker en vast het geval. Een gratis lening mag in theorie dan wel bestaan, in de praktijk komt deze nooit voor. Er zal altijd wel op de één of andere manier rente of een bepaalde kost in rekening worden gebracht, want ook de financiële instelling waarbij je gaat lenen moet natuurlijk een bepaalde winst maken. Goedkoop lenen is echter zeker mogelijk, maar kost aardig wat tijd. Je dient er immers rekening mee te houden dat je de verschillende kredietverstrekkers met elkaar zult moeten vergelijken (hier komen we verder in dit artikel nog op terug), en ook zult moeten nagaan welk krediet de scherpste prijs tegenover de beste voorwaarden stelt. Alleen nadat je dit alles hebt gedaan zal je echt goedkoop kunnen lenen.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald is het vergelijken van de verschillende kredietvormen en daarmee ook de verschillende kredietverstrekkers zeer belangrijk. Je kunt dit natuurlijk doen door gewoon offertes op te vragen bij de verschillende instellingen, maar je kan eveneens gebruikmaken van een online vergelijkingssite. Op het internet zijn verschillende vergelijkingssites terug te vinden die specifiek gericht zijn op de financiële sector en die een duidelijk overzicht kunnen bieden van welke kredietverstrekker welke kredieten aan kan bieden en vooral tegen welke prijs. Door gebruik te maken van een dergelijke vergelijkingssite kan je in ieder geval aardig wat tijd uitsparen, en dat is bij je zoektocht naar goedkoop lenen zeker en vast goed meegenomen!

Let op voor de rente!

Je doet er bij het afsluiten van een lening goed aan om rekening te houden met de rente die op de lening wordt berekend. Bij een goedkope lening wordt de rente immers steeds zo laag mogelijk gehouden. Let er in ieder geval voor op dat er een groot verschil kan bestaan tussen een variabele rente en een vaste rente. Bij een vaste rente weet je exact welke kosten je dient te betalen terwijl dat bij een variabele rente niet het geval is. Een variabele rente kan er natuurlijk wel voor zorgen dat je goedkope lening nog wat goedkoper wordt, maar aan de andere kant kan ze er eveneens voor zorgen dat hij een flink pak duurder wordt, en dat zal je natuurlijk willen proberen voorkomen.