Goedkoopste lening

04/09/2011 Categorie: Lenen

Heel veel mensen die voor het eerst een lening afsluiten weten nog niet helemaal waar ze zich aan kunnen verwachten. Daarbij wordt er vaak op een foutieve manier naar een lening gezocht. Het is immers niet zozeer noodzakelijk om op zoek te gaan naar een gratis lening, maar wel naar de goedkoopste lening. Kosten dient u op een lening immers altijd te betalen. Hoe goed u ook uw best doet, er is geen enkele bank of financiële instelling die bereid zal zijn om u een gratis lening te verstrekken. In dit artikel geven we u in ieder geval een aantal interessante tips die kunnen helpen bij het vinden van de goedkoopste lening.

Nadelen aan de goedkoopste lening?

Het grote voordeel van de goedkoopste lening is natuurlijk vrij voor de hand liggend. De kostprijs is voor veel mensen immers nog steeds “de” beslissende factor wanneer men op zoek gaat naar een lening. De vraag die u zich echter eveneens dient te stellen is of er geen nadelen verbonden zijn aan het afsluiten van de goedkoopste lening. U dient er vooral rekening mee te houden dat de goedkoopste lening niet synoniem staat voor een “uitgeklede” lening. In dit geval werden alle voorwaarden die u in bepaalde situaties indekken (zoals wanneer u even niet in de mogelijkheid bent om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen) uit de kredietovereenkomst gehaald. Dit drukt inderdaad de kostprijs, maar het zorgt er wel voor dat er veel sneller boetes in rekening gebracht kunnen worden. De ervaring leert dat deze boetes aan het einde van de rit vaak veel hoger uitvallen dan wanneer u gewoon voor een normale lening met een normale rente zou gekozen hebben. De goedkoopste lening mag dan op vlak van kostprijs zeer aantrekkelijk zijn, u dient eveneens rekening te houden met de inhoud van de kredietovereenkomst.

Hoe de goedkoopste lening vinden?

Het vinden van de goedkoopste lening is eigenlijk niet zo moeilijk. Er zijn verschillende manieren om de goedkoopste lening te kunnen vinden. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een vergelijkingssite, en dan vooral de mogelijkheden die een dergelijke website te bieden heeft. Bij een vergelijkingssite kunt u aan de hand van bepaalde informatie opvragen welke leningen u eventueel zou kunnen afsluiten. Daarnaast wordt er u eveneens aangegeven bij welke kredietverstrekkers dit mogelijk is en vooral welke kostprijs er daarvoor wordt aangerekend. Eveneens zeer interessant is dat u vaak de mogelijkheid heeft om meteen over te schakelen naar de website van de financiële instelling in kwestie waardoor u de lening eveneens meteen af kunt sluiten. Op deze manier kiest u niet alleen voor de goedkoopste lening, maar kunt u deze ook nog eens bijzonder snel afsluiten.

Hou rekening met de kredietvorm

Hou er tot slot rekening mee dat ook de kredietvorm voor een klein stukje zal bepalen hoe hoog de kostprijs van de lening in kwestie ligt. In dat opzicht is het bijvoorbeeld algemeen bekend dat een persoonlijke lening goedkoper is dan een doorlopend krediet. Daar komt dan echter wel weer bij dat er bij een doorlopend krediet nooit boetes in rekening worden gebracht terwijl dat bij een persoonlijke lening wel het geval is. Uiteindelijk zullen uw persoonlijke wensen dus mede bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs van uw lening.