Goedkoopste persoonlijke lening

15/04/2011 Categorie: Lenen

Je hebt besloten om een persoonlijke lening af te sluiten, maar je wilt natuurlijk graag de goedkoopste persoonlijke lening, aangezien de lening hetzelfde blijft. Het is belangrijk om een zo goedkoop mogelijke lening af te sluiten, omdat je daarmee veel geld kunt besparen. Het vinden van de goedkoopste persoonlijke lening is makkelijk bij een persoonlijke lening, omdat alles van te voren al vast is gelegd. De termijn, het bedrag, de aflossing en het rentepercentage staan al vast. Met deze gegevens kun je heel makkelijk de goedkoopste lening vinden, omdat je ze goed kan vergelijken.

Goedkoopste persoonlijke lening

Het voordeel van het internet is dat je veel makkelijker goedkoop kan lenen. Omdat op internet veel informatie beschikbaar is, kun je ook bij elke kredietverstrekker zien hoeveel rente ze in rekening brengen. Ook zijn er verschillende websites waar je in één keer meerdere offertes kan aanvragen van verschillende kredietverstrekkers. Op deze manier krijg je van veel verschillende kredietverstrekkers aanbiedingen, en op basis daarvan kun je de goedkoopste persoonlijke lening kiezen. Het verstandigst is om een overzicht voor jezelf te maken met alle verschillende aanbieders, de bijbehorende rentepercentages en het aantal termijnen. Ook dat laatste is belangrijk.

Goedkope persoonlijke lening

Het kan zo zijn dat de ene lening een lager rentepercentage heeft, maar toch duurder is. Dit komt omdat de lening dan meer termijnen heeft. Als je dezelfde lening in één jaar aflost in plaats van twee jaar, dan bespaar je de rente over dat tweede jaar. Een goedkope persoonlijke lening is dus zo kort mogelijk, met zo’n laag mogelijk rentepercentage. Naast het effectieve rentepercentage op jaarbasis is het dus ook verstandig om te kijken naar het aantal termijnen. Vaak staat de totale kosten van de lening vermeld, dit is ideaal om mee te vergelijken. Het kan namelijk zo zijn dat een lening die korter duurt met een hoger rentepercentage uiteindelijk toch voordeliger is.

De goedkoopste lening krijgen

Na het vergelijken kom je uit bij een of meerdere kredietverstrekkers die voor jou het goedkoopste zijn. Sluit nu niet meteen een lening af, maar ga met de kredietverstrekkers in gesprek. Soms willen ze hun aanbod aanpassen, door een lager rentepercentage te bieden, in de hoop dat je bij hun de lening afsluit. Het kan helpen als je deze kredietverstrekkers vertelt dat je bij andere bedrijven hetzelfde of een goedkoper aanbod hebt, maar dat je misschien wel een krediet bij hen wilt afsluiten als ze hun rente verlagen. Op deze manier kun je soms een lening afsluiten die goedkoper is dan wat er in eerste instantie aangeboden wordt. Volg de stappen die in dit artikel beschreven zijn en sluit de goedkoopste persoonlijke lening af!