Goedkope creditcard

23/05/2012 Categorie: Creditcard

Het leven is duur, heel duur en dat is meteen ook de belangrijkste reden waarom veel mensen er vandaag de dag voor kiezen om gebruik te maken van een creditcard. Het is echter zo dat er voor het gebruik van een creditcard allerhande kosten in rekening worden gebracht. Een goedkope creditcard vinden is dan ook veelal de belangrijkste vereiste voor mensen die van een dergelijke betaalmethode gebruik wensen te maken. Een goedkope creditcard vinden is echter niet zo eenvoudig. De meeste creditcards maken gebruik van min of meer dezelfde kosten waardoor een creditcard op het eerste zicht altijd even duur is, maar is dat ook wel zo? We vertellen je in dit artikel graag meer over het vinden van een goedkope creditcard.

Hoeveel kosten worden er aangerekend op een creditcard?

Alvorens op zoek te gaan naar een goedkope creditcard is het natuurlijk van belang om te weten welke kosten er op een creditcard in rekening worden gebracht. Het is zo dat er eigenlijk twee standaard kosten zijn die op een creditcard in rekening worden gebracht. Allereerst zijn er de kosten die aangerekend worden wanneer je een bepaald geldbedrag afhaalt. Hoewel deze kosten doorgaans bij alle banken hetzelfde zijn bestaan er uitzonderingen. Ook het type creditcard is op dit vlak van belang. Met een online creditcard is het bijvoorbeeld helemaal niet mogelijk om geld af te halen waardoor deze kosten sowieso reeds komen te vervallen. Het is met een online creditcard natuurlijk wel in het geheel niet mogelijk om een fysieke betaling uit te voeren. De tweede kost is de jaarlijkse kostprijs voor je creditcard. In de meeste gevallen ligt deze ergens tussen de 15 en 30 euro, maar ook op dit vlak bestaan er uitzonderingen. De creditcard voor studenten hanteert bijvoorbeeld een compleet ander tarief, maar er kan ook perfect een verschil zitten tussen de creditcards van Master Card, VISA en American Express.

Vergelijk de verschillende creditcards

Om een zo goedkoop mogelijke creditcard af te kunnen sluiten is het van het grootste belang om de verschillende creditcards, en dan vooral de bijbehorende kosten, met elkaar te vergelijken. De eenvoudigste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een zogenaamde vergelijkingssite. Een vergelijkingssite biedt je de mogelijkheid om aan de hand van een bepaalde zoekmodule na te gaan welke creditcard voldoet aan de door jou gestelde eisen. Vervolgens wordt in een overzicht weergegeven welke mogelijkheden er beschikbaar zijn en wat de creditcards in kwestie kosten. Dit is de eenvoudigst en meteen ook snelste manier om een aantal creditcards alvast uit te sluiten zodat je de door de bomen opnieuw het bos zult kunnen zien.

Haal niet onnodig geld af met je creditcard

Een mogelijkheid om de kostprijs op iedere creditcard te drukken is niet onnodig geld afhalen. Het is immers een feit dat geld afhalen met een creditcard bijzonder duur is. De grootste kostprijs is dan ook hiervan afkomstig. Wanneer je enkel en alleen een creditcard wenst aan te vragen om online eenvoudig betalingen mee uit te voeren kan je er ook gewoon voor kiezen om een online creditcard aan te vragen. Deze creditcard is een virtuele creditcard waarmee je online overal betalingen uit kan voeren waar het mogelijk is om met een gewone creditcard te betalen. De kosten op een online creditcard liggen doorgaans veel lager dan op een gewone creditcard zodat we bij een online creditcard hoe dan ook kunnen spreken van een “goedkope creditcard”.