Goedkoper lenen

28/03/2011 Categorie: Lenen

Heb je al een lening, maar ben je op zoek naar een goedkopere lening? Is je huidige lening duur? Heb je creditcardschulden of sta je rood bij de bank? Je kunt dan veel goedkoper lenen! Verschillende kredietverstrekkers bieden zelfs hulp aan bij het aflossen van deze dure schulden wanneer je bij hun een krediet afsluit. Het rentepercentage op bijvoorbeeld creditcardschulden en rood staan bij de bank is zo’n 15% per jaar, terwijl een goedkoop doorlopend krediet bijvoorbeeld rond de 6% is. Je kunt dus goedkoper lenen, door al je schulden af te lossen met een nieuwe en goedkope lening. Je bespaart zo die 9% op jaarbasis! Daarnaast is het ook overzichtelijker om alles in een lening te hebben.

Goedkoper lenen

Goedkoper lenen klinkt heel aantrekkelijk, en dat is het ook. Schulden die je direct kan aflossen kun je makkelijk oversluiten. Voorbeelden hiervan zijn postorderschulden, creditcardschulden, rood staan bij de bank, doorlopende kredieten en andere vormen. Deze kun je in één keer aflossen, en je betaalt rente zolang je nog schulden hebt. Je kunt goedkoper lenen door een nieuwe lening af te sluiten, met een lager rente percentage dan de schulden. Het beste kun je als eerste al je schulden inventariseren. Je schrijft dus van elke schuld op hoeveel deze bedraagt, en welk rentepercentage je betaalt. Als je dit niet op de website van het bedrijf kan vinden, kun je ze ook opbellen.

Stap 2 om goedkoper te lenen

Nadat je al je schulden hebt geïnventariseerd is het belangrijk om uit te zoeken of je in één keer de schuld kan betalen, zonder dat je daarvoor eventuele boeterente moet betalen. Deze schulden kun je gemakkelijk afbetalen met een goedkope lening. Goedkoper lenen is dus alleen mogelijk wanneer je direct die schulden kan afbetalen. Soms is de boeterente zo laag, dat het als nog goedkoper is om deze boeterente te betalen, maar dat kan per geval verschillen. De volgende stap is voordelig geld lenen. Je wilt natuurlijk de goedkoopste lening hebben omdat je dan minder rente betaalt.

Goedkoper lenen door een Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kan de beste optie zijn, aangezien het een heel flexibel krediet is. Je kunt aflossen en opnemen wanneer je wilt. Je kunt daarmee de dure schulden aflossen, en lenen bij het doorlopend krediet. Je betaalt dan de lage rente van het doorlopend krediet, in plaats van de hoge rente: Je leent goedkoper. Hoeveel goedkoper je leent hangt af van het renteverschil. In gunstige gevallen kun je bijna 10% minder rente betalen op jaarbasis!