Hoeveel geld kan ik lenen?

19/02/2011 Categorie: Lenen

Je kunt om verschillende redenen geld lenen. Je wilt bijvoorbeeld een auto financieren, een nieuwe tv kopen, op vakantie gaan. Dit zijn consumptieve kredieten, ook wel gewone leningen genoemd. Daarnaast kun je geld lenen voor het kopen of verbouwen van een huis. Dit worden hypotheken genoemd. Hoeveel geld je kan lenen hangt af van verschillende factoren: Het doel van je lening, je inkomen, eventuele onderpanden, een eventuele partner en meer. Hoeveel geld kan ik lenen? Lees dit artikel voor meer informatie.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Je kunt niet direct een bepaald antwoord geven op de vraag hoeveel geld je kan lenen. Het bedrag wat je kunt lenen verschilt per aanbieder, zelfs wanneer alle overige factoren hetzelfde zijn. De belangrijkste factor voor de hoogte van het te lenen bedrag is het inkomen. Wanneer je getrouwd ben, dan is het gezamenlijk inkomen belangrijk. Hoeveel je kan lenen hangt vooral af van het inkomen, want bij een hoog inkomen kun je meer terugbetalen per maand. Lenen met uitkering is daarom niet mogelijk, omdat je dan geen geld hebt om terug te betalen. Bij het inkomen is het belangrijk dat het om een stabiel inkomen gaat. Zelfstandige ondernemers hebben daarom vaak moeite om een lening of hypotheek te krijgen.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen? Zoals eerder gezegd hangt dat af van het inkomen. Daarnaast is het ook belangrijk of er een zekerheid is voor de kredietverstrekker. Bij het afsluiten van een hypotheek heeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat het huis opgeëist kan worden als er niet wordt betaald. Bij een autofinanciering kan de auto in beslag genomen worden als er niet wordt betaald. Deze zekerheden verlagen het risico voor de kredietverstrekker, dus kan er meer geleend worden. Een lening met onderpand kan dus het te lenen bedrag verhogen. Hoeveel dat dan wordt is niet met zekerheid te zeggen, daarvoor moet je offertes vergelijken.

Offertes vergelijken

Omdat iedere situatie uniek is, kun je niet van te voren zeggen hoeveel geld je kan lenen. De beste manier om hier achter te komen is om zo veel mogelijk offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van hoeveel je kan lenen, maar ook hoeveel je dit gaat kosten en eventuele andere voorwaarden. Een lening is een belangrijk iets, dus is het belangrijk dat je goed je huiswerk hebt gedaan bij het afsluiten van een lening. Dezelfde leenvorm, zoals een persoonlijke lening, bij een andere kredietverstrekker kan heel anders uitpakken dan bij de een. Het te lenen bedrag verschilt en ook het rentepercentage.