Hoeveel kan ik lenen?

19/04/2011 Categorie: Lenen

Bij het afsluiten van een lening is het van belang om te weten hoeveel je kan lenen. Een vraag die je altijd moet stellen is “Hoeveel kan ik lenen?”. Meestal kun je dit direct al zien. Op internet heb je veel kredietverstrekkers die direct laten zoen hoe veel geld jij kan lenen. Naast het feit hoe veel je kan lenen, is het ook belangrijk dat je verantwoord lenen in achting neemt, dus dat je niet te veel leent dan je eigenlijk aankan. Over het algemeen grijpen kredietverstrekkers hier in door niet meer geld te lenen dan dat je terugbetalen kan, omdat het ook in het nadeel van de kredietverstrekker is als de lening niet afbetaald wordt.

Hoeveel kan ik lenen?

Op de vraag “Hoeveel kan ik lenen?” zijn verschillende antwoorden. Iedere kredietverstrekker heeft andere berekeningen om het kredietplafond, ook wel het maximum te lenen bedrag genoemd, te bepalen. De belangrijkste factor in deze berekening is hoe veel je maandelijks netto over houdt. Het helpt als je samenwoont of getrouwd bent, omdat jullie gecombineerde inkomen dan gebruikt kan worden. De vuistregel is: Hoe meer geld er maandelijks over blijft zonder een lening, hoe meer je kan lenen. Het bedrag wat je over houdt maandelijks vóór de lening, kan je dan gebruiken voor aflossingen en rentebetaling.

Hoeveel geld kan ik lenen?

De enige manier om een antwoord op de vraag “Hoeveel geld kan ik lenen?” te vinden is om de proef op de som te nemen. Bezoek de websites van verschillende kredietverstrekkers en vraag hier offertes aan. Soms hoef je niet eens een offerte aan te vragen, maar krijg je al meteen een indicatie van het bedrag wat je kan lenen. Er zijn ook verschillende websites waarbij je leningen kan vergelijken en door één formulier in te vullen meerdere offertes kan aanvragen. Het aanvragen van offertes is sowieso een goed idee: het kost niks, en je kan zo wel goedkoop geld lenen, aangezien je de beste offertes kiest.

Kan ik lenen?

De voorwaarden die gesteld worden om geld te kunnen lenen zijn vaak dezelfde: Een vaste baan, maandelijks netto geld over en een goede BKR registratie. Meer informatie over geld lenen zonder BKR toetsing. Een vaste baan is noodzakelijk omdat je de lening moet kunnen aflossen, en dat kan alleen met inkomsten. Geld lenen of een hypotheek voor zelfstandig ondernemers is daarom vaak lastig, aangezien zij niet over een constante stroom vaste inkomsten beschikken. Maandelijks geld over is nodig om de lening mee af te lossen en de rente van te betalen.