Hotels boeken zonder creditcard

18/03/2011 Categorie: Creditcard

Bij sommige hotels heb je een creditcard nodig om kamers te kunnen boeken. Hotels willen soms graag een creditcard hebben, zodat ze je bijvoorbeeld de kosten van de minibar in rekening kunnen brengen. Maar als je geen creditcard hebt, of je wilt je creditcard gegevens niet weggeven dan wil je bij hotels boeken zonder creditcard. Hoewel het niet vaak meer voor komt dat je een creditcard nodig hebt, zijn er mogelijkheden om toch te reserveren zonder creditcard.

Hotels boeken zonder creditcard

Je kunt bij de meeste hotels boeken zonder creditcard gegevens op te geven. Bij een Nederlands hotel reserveren zonder creditcard is altijd mogelijk, vaak kun je ook pinnen. In het buitenland heb je vaker een creditcard nodig bij het boeken van een hotel. Wanneer je vooraf je reis boekt op internet, hoef je niet per se met je creditcard te betalen. Op de website van het hotel zelf kan dit soms wel verplicht zijn. Een hotel wil vaak de creditcard gegevens om kosten in rekening te brengen wanneer er spullen vernield zijn, er dingen uit de kamer missen (bijvoorbeeld badjassen) of wanneer de minibar is leeg gedronken. Als je belt met het hotel, kun je vaak meer duidelijkheid krijgen over het feit of je een creditcard nodig hebt.

Hotelkamers boeken zonder creditcard

Wanneer je echt een creditcard nodig hebt, dan kun je overwegen om een prepaid creditcard of een goedkope creditcard aan te schaffen. Je hotelkamer boeken zonder creditcard is wel mogelijk, maar als er een creditcard nodig is als borg houdt het op. Je hebt al een creditcard voor enkele tientjes per jaar, met vaak zelfs het eerste jaar gratis. Als je toch een creditcard nodig hebt bij het boeken van je hotelkamer via internet, dan kun je ook overwegen om een virtuele creditcard te gebruiken. Deze creditcard code kun je maar één keer gebruiken en de kosten betaal je met je bankrekening.

Geen creditcard nodig om hotel te boeken

Je hebt dus geen creditcard nodig om een hotelkamer te boeken, omdat je alternatieve betalingsmethodes hebt en er vaak met reisbureaus gewerkt wordt. Hotels verkopen niet al hun kamers, dit wordt vooral door reisbureaus gedaan. Bij deze reisbureaus hoef je niet met een creditcard te betalen, dus hotels boeken zonder creditcard is altijd mogelijk. Omdat voor de borg vaak ook geen creditcard meer nodig is kun je zonder problemen hotelkamers boeken. Heb je geen creditcard? Voor enkele tientjes per jaar heb je al een creditcard en kun je gebruik maken van alle voordelen van een creditcard.