Klein bedrag lenen

04/03/2011 Categorie: Lenen

De meeste leningen en leenvormen zijn bedoeld om grote te bedragen te lenen. Zo kun je bijvoorbeeld €20.000 lenen, maar misschien is dit wel te veel voor jou. Wil je liever een klein bedrag lenen? Geen enkel probleem! Je kunt tegenwoordig kleine bedragen lenen, en wel op verschillende manieren. In dit artikel zet ik de mogelijkheden die je hebt als je een klein bedrag wilt lenen op een rijtje.

Klein bedrag lenen

De bekendste manier om een klein bedrag te lenen is de minilening. De minilening wordt niet toevallig zo genoemd: het is een lening waar je een klein bedrag leent. Dit bedrag ligt tussen de €100 en €750. Wanneer je voor het eerst een minilening afsluit kun je meestal niet meteen het hoogste bedrag lenen, maar een kleiner bedrag. De minilening heeft als kenmerk dat het een kleine lening is met een korte looptijd. Meestal moet je de lening binnen een maand terugbetalen. Naast rente worden er hierbij ook behandelingskosten gerekend, waardoor het vrij duur kan worden. Vergelijk daarom goed de verschillende aanbieders van de minilening als je een klein bedrag gaat lenen. De een is namelijk goedkoper dan de ander, dus bespaar geld!

Klein bedrag rood staan

Een andere manier van geld lenen is om gebruik te maken van je rekening courant krediet. Dit is een duur woord voor rood staan bij je bank. De meeste betaalrekeningen hebben de mogelijkheid om rood te staan, wanneer je salaris op deze rekening gestort wordt. Op deze manier leen je dus ook een klein bedrag en je betaalt het weer terug als het je uitkomt. De rente is meestal wel hoog: 15% op jaarbasis, het maximum toegestane rentepercentage. Maar dit is in vergelijking tot de minilening vaak een goedkopere optie. Een andere mogelijkheid is om een creditcard aan te vragen. Wanneer je met deze creditcard uitgaven doet, komt het op je rekening te staan. Aan het einde van de maand krijg je een factuur die je moet betalen. Betaal je deze niet direct, dan wordt er rente in rekening gebracht. Het lijkt een beetje op rood staan bij de bank, aangezien je feitelijk ook een klein bedrag leent, met een maximum van het kredietlimiet.

Kleine lening

Je kunt je ook afvragen of je de kleine lening wel nodig hebt, aangezien het slechts om een klein bedrag gaat. Misschien heb je het geld al bij elkaar na een maand sparen. Heb je hier het geduld niet voor? Dan kun je ook gewoon een klein bedrag lenen en dat na een maand afbetalen. De kosten van de lening zullen laag zijn, aangezien je slechts een korte tijd geld leent.