Kleine lening

26/03/2011 Categorie: Lenen

Heb je even een klein bedrag nodig? De meeste leningen gaan uit van bedragen in de duizenden euro’s. Maar wat als je helemaal niet zo veel geld wilt lenen? Een kleine lening is dan wat je zoekt. De bekendste vorm van een kleine lening is de minilening, ook wel het minikrediet genoemd. De naam minilening geeft eigenlijk al aan dat het om een kleine lening gaat. Naast een klein bedrag, gaat het ook om een korte looptijd. De looptijd van een minilening varieert van 15 tot 45 dagen. Het maximaal te lenen bedrag is meestal €500 of €750. Het zijn korte kredieten die bedoeld zijn om iets mee te kopen, maar je het niet kunt betalen doordat het salaris nog even op zich laat wachten. De engelse term is ‘payday loan’, een lening totdat je salaris is gestort.

Kleine lening

Het voordeel van deze kleine lening is dat het prima aansluit op je omstandigheden, en dat er geen toetsing bij het BKR gedaan wordt. Je kunt deze kleine lening binnen 10 minuten afsluiten. Deze minileningen zijn via internet af te sluiten. Na het invullen van je gegevens moet je een bankafschrift, kopie van je identiteitsbewijs en je salarisstrookje faxen of scannen en mailen. Nadat je gegevens zijn gecontroleerd wordt het geld op je rekening bijgeschreven. Dit gebeurt bijna altijd binnen 24 uur. Het is een kleine lening doordat je meestal maximaal enkele honderden euro’s kan lenen. Naar mate je vaker geleend hebt, kun je meer lenen.

Klein bedrag lenen

Een andere manier om een klein bedrag te lenen is er een die wat vaker voorkomt: rood staan. Je kunt rood staan bij je bank. Op deze manier leen je dus geld, voor een korte periode. Je kunt een kredietlimiet aanvragen. Het kan meestal alleen op een rekening waar je salaris gestort wordt, en het kredietlimiet komt meestal ongeveer overeen met je maandsalaris. Je kunt op deze manier dus makkelijk een klein bedrag lenen, en afbetalen wanneer het je uitkomt. Een andere vorm die hier op lijkt is het gebruiken van een creditcard. Je kunt daarbij ook een klein bedrag lenen tot het maximum van je kredietlimiet. De rekening van je creditcard moet je meestal een maand later betalen. Op deze manier leen je dus ook.

Voordelige kleine lening

De voordeligste manier om een kleine lening af te sluiten is het gebruiken van je creditcard. Je hoeft daarbij geen rente te betalen als je op tijd terug betaald. Daarna is het rood staan bij je bank het goedkoopst, meestal rekenen ze hiervoor 10-15% op jaarbasis. Dit is geen probleem als je het slechts een maand leent. Het duurste is het afsluiten van een minilening, daar moet je vaak behandelingskosten betalen waardoor je duurder uit bent. Het voordeel echter is dat je het geld extreem snel op je rekening hebt staan, waar het bij het aanvragen van een kredietlimiet of creditcard enkele werkdagen kan duren.