Krediet nodig

30/03/2011 Categorie: Lenen

Kom je geld te kort voor de aankoop van een product of om de maand door te komen? Heb je een krediet nodig? Je hebt kredieten in veel verschillende soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld een doorlopend krediet afsluiten, of een persoonlijke lening. Een goedkoop doorlopend krediet kan je helpen om tijdelijk geld te bezitten. Het kenmerk van een doorlopen krediet is dat het heel flexibel is. Je kunt aflossen en opnemen wanneer je maar wilt. Zo kun je een klein of groot krediet krijgen, afhankelijk van je inkomen. Daarnaast kun je afgelost geld weer opnemen, of extra aflossen. Als je krediet nodig hebt, dan is dit een heel flexibele optie.

Krediet nodig

Heb je krediet nodig? Je kunt online gemakkelijk een lening afsluiten. Je gaat naar de website van een kredietverstrekker en vult online je gegevens in. Aan de hand van deze gegevens berekent de site hoeveel je krediet maximaal mag zijn. Je kunt dan alles online invullen en dan wordt het snel verwerkt. Het geld wordt dan binnen enkele dagen bijgeschreven op je rekening. Deze manier van krediet krijgen is de meest goedkope manier. Heb je snel krediet nodig? Dan zijn er ook andere opties maar die zijn meestal duurder dan het afsluiten van een lening.

Krediet

Een andere kredietvorm en een hele bekende is het rood staan bij de bank. Op je betaalrekening kun je meestal rood staan als je daarop een vast inkomen ontvangt. Mag dit niet? Dan kun je dit gemakkelijk aanvragen. Het nadeel van deze manier van krediet ontvangen is dat je er relatief veel rente over betaalt, vaak het dubbele van een gewone lening. Een andere (dure) manier is om creditcardschulden te hebben. Je hebt dan krediet bij de creditcard maatschappij, wat vaak tegen een rente van 15% is. Als je krediet nodig hebt, kun je het beste geen gebruik maken van deze opties, aangezien het vrij duur is.

Goedkoop krediet nodig

De goedkoopste kredieten zijn dus de gewone leningen. Je kunt online gratis offertes aanvragen en zo leningen vergelijken, zodat je het goedkoopste krediet ontvangt. Rood staan bij de bank en creditcardschulden kosten vaak 15% per jaar, terwijl een doorlopend krediet voor rond de 6% wel te vinden is. Het goedkoopste is dus een gewone lening, maar dat duurt langer. Heb je snel krediet nodig? Dan kun je altijd nog het minikrediet overwegen, dan heb je vaak binnen 10 minuten geld op je rekening. Dit is alleen niet een goedkope optie. De goedkoopste manier is natuurlijk om niet te lenen, maar soms kan het echt niet anders.