Lenen zonder inkomen

14/02/2011 Categorie: Lenen

Iedereen leent geld in zijn leven. Of het nu een hypotheek is of een gewoon consumptief krediet, iedereen komt met lenen in aanraking. Om de lening af te betalen en aan de renteverplichtingen te voldoen is geld nodig, een inkomen. Wanneer je geen inkomen hebt is lenen dus niet mogelijk. Geld lenen zonder inkomen is onmogelijk, omdat je op die manier niet aan de renteverplichtingen of zelfs aflossing kan voldoen. Het is niet mogelijk om geen inkomen te hebben als je in Nederland woont, tenzij je illegaal in het land bent. Dat komt omdat je dan een uitkering krijgt.

Lenen zonder inkomen

Geen inkomen hebben is dus bijna onmogelijk. Maar wat als je toch wilt lenen zonder inkomen of lenen met uitkering? Of een hypotheek met uitkering? Wanneer je een consumptief krediet wilt afsluiten zonder inkomen is dat niet mogelijk. Een consumptief krediet is een krediet dat gebruikt wordt om consumptiegoederen te kopen, zoals een auto, nieuwe tv, motor, spelcomputer of iets dergelijks. Lenen voor dit soort zaken zonder inkomen is erg onverantwoord. Wanneer je geld nodig hebt voor andere dingen, zoals primaire levensbehoften of een starterskrediet voor beginnende eenmanszaken, dan zijn er meestal wel mogelijkheden.

Geld lenen zonder vast inkomen

De reguliere kredietverstrekkers zullen geen lening verstrekken wanneer je geen inkomen. Geld lenen zonder inkomen is niet mogelijk, omdat het niet verantwoordelijk is. Sommige particulieren maken hier gebruik van en bieden leningen aan aan mensen zonder inkomen. Deze partijen rekenen meestal hoge rentes, wat het lenen nog onverantwoordelijker maakt. Zonder inkomen heb je al moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, dan heb je zeker geen geld meer over voor de rente of aflossing. Geld lenen zonder vast inkomen is dus niet verantwoord. Als je toch echt geld nodig hebt, bijvoorbeeld voor een bed of koelkast, dan kun je meestal bij de stadsbank terecht. Als je geld wilt lenen om bestaande duurdere schulden af te lossen, dan kan dat ook slim zijn, om zo de rentelasten te verlagen. Ook hiervoor kun je het beste naar de stadsbank gaan. Dit is een door gemeente opgericht initatief met als doel de financiƫle situatie van mensen te verbeteren, dus ook mensen zonder inkomen die geld nodig hebben voor primaire levensbehoeften.

Geld nodig zonder inkomen

Wanneer je dus wilt lenen zonder dat je inkomsten hebt, moet je echt een hele goede reden hebben. De stadsbank kan je hierbij helpen, wanneer je een primaire levensbehoefte nodig hebt. Wanneer je in de bijstand zit, probeer een baan te zoeken! Met de zekerheid van een (goed) betaalde baan, vergroot je de kansen op een lening, omdat je de kredietverstrekker terug kan betalen