Makkelijk lenen

25/06/2011 Categorie: Lenen

Makkelijk lenen is iets waar we vroeger eigenlijk alleen maar van konden dromen. Het afsluiten van een lening was dan ook doorgaans alleen maar weggelegd voor mensen met een aanzienlijke financiële situatie. Vandaag de dag is dat echter zeker en vast niet meer het geval. Er zijn anno 2011 zoveel nieuwe en moderne kredieten op de markt dat het voor iemand die op zoek is naar extra geld lang niet meer zo moeilijk is geworden om dat te bekomen. Door gebruik te maken van bepaalde kredieten kan je zelfs reeds binnen het uur over het geld op je rekening beschikken. Soms zelfs al binnen 10 minuten! Dat is nog eens makkelijk lenen!

Het SMS krediet

Een SMS krediet is een krediet welke het zoals de naam reeds doet vermoeden mogelijk maakt om een bepaald geldbedrag per SMS te kunnen lenen. Kenmerkend voor zo’n SMS krediet is vooral de korte verwerkingstijd. Het krediet staat er dan ook niet voor niets om bekend dat het mogelijk is om binnen de 10 minuten het geld op uw rekening te hebben. Hoewel dit voor velen natuurlijk als muziek in de oren klinkt zijn er echter ook twee belangrijke minpunten verbonden aan een SMS krediet. Het eerste minpunt zit hem in de kostprijs van het krediet. Makkelijk lenen is immers iets wat altijd vrij veel geld kost en dat is bij het SMS krediet zeker niet anders. Er wordt op een dergelijk krediet dan wel geen rente in rekening gebracht, maar wel een zogenaamde opstart- of instapkost. Hou er rekening mee dat deze kost kan oplopen tot zo’n dikke 20 procent van het door jou geleende geldbedrag. Het laatste nadeel aan een sms krediet is dat het slechts kan afgesloten worden voor een klein bedrag tussen de 200 & 500 euro. Daarnaast dien je er eveneens rekening mee te houden dat je de lening inclusief de kosten steeds binnen de termijn van 30 dagen terug dient te betalen en dat is iets waar niet iedereen in slaagt.

Makkelijk lenen als het om veel geld gaat, kan het wel?

Bovenstaande maakte reeds duidelijk dat het vrij eenvoudig is om een klein geldbedrag te lenen, maar hoe zit het nu met grote bedragen? Tja, een mini lening of sms krediet is in dat geval natuurlijk niet meer van toepassing. Alles hangt er bij makkelijk lenen eigenlijk vanaf hoe je financiële situatie is. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is het immers niet de bank die het hun moeilijk maakt om een eventuele lening te bekomen, maar zijn het de kredietnemers zelf die er voor verantwoordelijk zijn dat ze geen lening meer kunnen krijgen. Wie bijvoorbeeld met schulden een nieuwe lening wil afsluiten zal van een koude kermis thuiskomen. Wie echter een stabiele financiële situatie heeft, en een normaal bedrag wenst te lenen zal geen enkel probleem ondervinden. Probeer er vooraleer je een aanvraag indient voor een lening dan ook zeker van te zijn dat je in staat bent om de lening in kwestie volgens de kredietvoorwaarden af te lossen.

Conclusie

Hoewel het dus perfect mogelijk is om makkelijk geld te lenen is het wel zo dat veel afhangt van de financiële situatie van de persoon in kwestie. Een klein bedrag lenen is altijd eenvoudiger dan een groot bedrag te lenen, maar daarbij dien je er wel rekening mee te houden dat je de lening in de meeste gevallen binnen de 30 dagen terug dient te betalen en dat inclusief de kosten die op het krediet worden aangerekend. Verzeker jezelf er dus in ieder geval van dat je hiertoe in staat bent om onaangename verrassingen te voorkomen.