Online creditcard

26/09/2011 Categorie: Creditcard

Een online creditcard is zoals de naam reeds laat vermoeden een creditcard die in het leven werd geroepen om online betalingen mee uit te voeren. Dit wil meteen ook zeggen dat het niet mogelijk is om met een online creditcard in een fysieke winkel te betalen. Ook in andere opzichten wil de gewone creditcard wel eens verschillen ten opzichte van de online creditcard. Zeker wat betreft de veiligheid zijn experts het er over eens dat je met een online creditcard veel minder kans hebt op problemen, simpelweg omdat er doorgaans maar één of slechts enkele transacties mee uitgevoerd kunnen worden. In dit artikel vertellen we je graag meer over de online creditcard en geven we je eveneens een duidelijk inzicht in de verschillende mogelijkheden.

Waarom kiezen voor een online creditcard?

De keuze voor een online creditcard kan omwille van verschillende redenen gemaakt worden. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn omdat er geen (of slechts een beperkt) veiligheidsrisico aan verbonden is, maar het kan ook interessant zijn om de uitgaven enigszins te limiteren. Steeds vaker krijgen immers ook jongeren de beschikking over een creditcard waarmee ze betalingen uit kunnen voeren, maar dan is het niet altijd verstandig om ze meteen een gewone creditcard in handen te geven. Vooraleer je het goed en wel beseft kan op die manier immers je hele rekening geplunderd worden! Verder is het zo dat, zeker vandaag de dag, erg veel mensen hun creditcard hoe dan ook enkel en alleen gebruiken om online aankopen mee te doen. Wanneer dat het geval is, is een “echte” creditcard eigenlijk overbodig. Tot slot is het eveneens zo dat er voor het verkrijgen van een online creditcard eigenlijk geen kosten in rekening worden gebracht, en dat ook weer in tegenstelling tot bij een gewone creditcard.

Online creditcard voor eenmalig gebruik

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald bestaan er eveneens creditcards die slechts één keer gebruikt kunnen worden. Zelfs VISA beschikt over dergelijke creditcards. Het is met een dergelijke kaart mogelijk om een betaling uit te voeren binnen je betalingslimiet die gewoon aan het eind van de maand van je rekening wordt afgeschreven. Eenmaal de kaart werd gebruikt om een bepaalde betaling uit te voeren is deze echter niet meer bruikbaar en dien je een andere kaart, of in ieder geval andere gegevens aan te vragen. Uit het verleden is gebleken dat dit een zeer interessante vorm van creditcard is die niet alleen geschikt is voor de fervente creditcardgebruiker, maar het ook toelaat om “minder veilige” transacties mee uit te voeren. Door jongeren wordt een dergelijke online creditcard bijvoorbeeld vaak gebruikt om hun online spelletje terug actief te maken.

Conclusie

Een online creditcard is hoe dan ook een interessante mogelijkheid om online betalingen uit te voeren. De online creditcard van Paypal is zelfs zo goed ingeburgerd dat het door gebruikers van de veilingwebsite doorgaans als “voorkeur” wordt ingesteld. Met een online creditcard beschik je in principe over dezelfde mogelijkheden als bij een gewone creditcard met als enige verschil dat je geen mogelijkheid hebt tot het betalen in een fysieke winkel. Het voordeel op vlak van veiligheid en het feit dat er geen kosten voor een online creditcard in rekening worden gebracht zijn twee uitermate belangrijke voordelen die er voor kunnen zorgen dat de online creditcard naar de toekomst toe nog populairder zal worden.