Online lenen

01/04/2011 Categorie: Lenen

Wil je geld lenen, maar heb je geen zin in al het gedoe? Je kunt ook online lenen, wat het een stuk makkelijker maakt. Je kunt vanachter je computer of laptop een lening afsluiten. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Online lenen is zeer populair geworden, vanwege het grote gemak waarmee dit kan. Je kunt dus een lening afsluiten zonder je huis uit te komen. Dat laatste is niet helemaal waar, je moet vaak het contract ondertekenen en dat opsturen. Verder hoef je er je huis niet voor uit. In dit artikel komen de voor en nadelen van online lenen aan bod, en een tip om zo goedkoop mogelijk online te lenen.

Voordelen online lenen

Het grootste voordeel van online lenen is het gemak waarmee je geld kunt lenen. Je vult op de website van de kredietverstrekker al je gegevens in en er komt een maximum te lenen bedrag uit. Dit bedrag kun je maximaal lenen. Je kunt daarna direct een offerte aanvragen. Als je er tevreden mee bent, print je deze uit en onderteken je de offerte. Een kopie van je identiteitsbewijs is vaak ook vereist. Deze gegevens moet je dan opsturen naar de kredietverstrekker en die verwerkt je aanvraag. Daarnaast kun je ook makkelijk offertes vergelijken, omdat alles in een paar muisklikken gebeurt. De goedkoopste lening kun je dus gemakkelijk vinden.

Nadelen online lenen

Het belangrijkste nadeel van online lenen is dat je het persoonlijk advies mist van een kredietspecialist. Misschien is in jou specifieke geval leenvorm x beter dan leenvorm y, maar weet je dit niet doordat je het advies mist. Het is in sommige gevallen echter vrij duidelijk wanneer je beter voor een persoonlijke lening kan gaan of een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet biedt flexibiliteit en is handig voor een onzekere uitgave (bijvoorbeeld de kosten van een verbouwing), terwijl een persoonlijke lening vast staat (prima voor de aanschaf van een keuken). Als lener kun je je op internet gemakkelijk in de voor en nadelen van verschillende leenvormen verdiepen, dus dit hoeft geen probleem te zijn.

Goedkoop online lenen

Je kunt goedkoop online lenen, doordat je gemakkelijk vele offertes kan aanvragen. Het aanvragen van een offerte is gratis en duurt hoogstens enkele minuten. Zo kun je bij veel verschillende bedrijven offertes aanvragen, zodat je gemakkelijk de goedkoopste lening eruit haalt. Dit in tegenstelling tot naar de bank toe gaan en om informatie vragen. Het voordeel van het internet is dat je gemakkelijk gegevens kunt vergelijken met elkaar, zodat je geen cent te veel betaalt voor je (online) lening.