Online lening

14/10/2011 Categorie: Lenen

Het financiële landschap is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Nieuwe mogelijkheden, vooral m.b.t. het verstrekken van een lening hebben hun intrede gedaan waardoor steeds meer mensen de mogelijkheid hebben gekregen om geld te lenen. De tijd dat je om een lening af te kunnen sluiten echt zeer gunstige financiële cijfers voor moest kunnen leggen is dan ook absoluut verleden tijd. Eén van de nieuwe mogelijkheden die de laatste jaren zijn intrede heeft gemaakt is de zogenaamde online lening. Het internet heeft heel wat zaken tot bij ons in de woonkamer gebracht en zelfs het afsluiten van een lening is daar één van. In dit artikel vertellen we je graag meer over het afsluiten en de voordelen van een online lening.

De voordelen van een online lening

De online lening brengt enkele voor de hand liggende voordelen met zich mee. Eén van die voordelen is bijvoorbeeld het feit dat het verwerkingsproces veel sneller verloopt dan vroeger het geval was. Wanneer je vroeger een aanvraag voor een krediet indiende mocht je al blij zijn als je binnen de 14 dagen een antwoord kreeg. Door de komst van de online lening is die looptijd voor een normale lening teruggebracht naar 3 à 5 dagen. Voor een zogenaamde mini lening is zelfs een looptijd van amper 24 uur van toepassing. Grotere kredieten, zoals met name een hypothecaire lening doen er ook online iets langer over. De reden hiervoor is natuurlijk het feit dat er een behoorlijk uitgebreid onderzoek plaats dient te vinden naar de financiële situatie van de potentiële kredietnemer. Los daarvan is het afsluiten van een online lening dus hoe dan ook zeer interessant voor iedereen die vrij snel nood heeft aan een lening.

De nadelen van een online lening

Het spreekt voor zich dat er naast de verschillende voordelen ook nadelen verbonden zijn aan een online lening. Het grootste nadeel dat aan deze vorm van lenen wordt toegeschreven is het feit dat er nagenoeg geen enkel persoonlijk contact wordt gelegd met de kredietverstrekker. Bij een normale lening stapt u naar een bank om er met een financieel adviseur te overleggen wat het beste krediet voor jou situatie is, op welke termijn je het krediet het beste af kan sluiten, etc. Dat persoonlijk contact en dat advies mis je wanneer je er voor kiest om een online lening af te sluiten. Wanneer je daarmee kan leven, dan staat er je echter niets in de weg om een online lening af te sluiten.

Conclusie

De online lening heeft het afsluiten van een lening vooral voor sneller en eenvoudiger gemaakt. Steeds vaker kiezen mensen er voor om geen bank meer binnen te stappen om te vragen naar advies, maar gaan ze zelf rondneuzen op het internet. Wanneer ze denken het meest geschikte krediet gevonden te hebben gaan ze vervolgens op zoek naar een bank of financiële instelling waar ze de lening tegen een zachte prijs af kunnen sluiten. Dit is het mooiste voorbeeld van hoe mensen te werk gaan bij het afsluiten van een online lening. Heb je geen nood aan persoonlijk contact en advies met een financieel adviseur, dan biedt de online lening jou “de” perfecte oplossing.

Je kunt natuurlijk ook je lening berekenen of je hypotheek berekenen op het internet. Er zijn diverse handige websites met tools beschikbaar, die je om de benodigde informatie vragen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook de aandelenkoers koers bekijken. Een riskante maar mogelijk erg winstgevende optie is om geld te lenen en dit te beleggen. Je kunt ook obligaties kopen als investering, dit is een stuk minder riskant maar ook minder winstgevend.