Prepaid creditcard aanvragen

30/10/2011 Categorie: Creditcard

Een creditcard lijkt voor veel mensen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Daar staat echter tegenover dat niet iedereen over een gewone creditcard kan of wil beschikken. Er gonzen reeds verschillende jaren geruchten over het onveilig zijn van een gewone creditcard. Om er voor te zorgen dat steeds meer mensen van de mogelijkheden van een dergelijke kaart gebruik kunnen maken werd er voor gekozen om een prepaid creditcard op de markt te brengen. Met een prepaid creditcard is het mogelijk om alles te doen wat je met een normale creditcard ook kan, alleen dien je eerst geld te storten en kunnen er alleen van dat geld betalingen uitgevoerd worden. We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Waarom een prepaid creditcard?

Gebruikmaken van een prepaid creditcard kent verschillende voordelen. Het grootste voordeel aan een prepaid creditcard is dat het aanzien wordt als een veel veiliger alternatief voor de klassieke creditcard. Het feit dat er slechts kan betaald worden wat zich op de rekening bevindt maakt het veel moeilijker voor hackers om er echt veel geld af te halen. Het wordt dan ook bij een prepaid creditcard altijd aangeraden om er een zo beperkt mogelijk geldbedrag op te plaatsen (en er veelal dus een aparte rekening voor af te sluiten). Een ander voordeel is dat je voor het toegekend krijgen van een creditcard niet over een vast inkomen dient te beschikken. Wanneer je een gewone creditcard aan wil vragen dien je aan te kunnen tonen dat je geld verdient, maar dat is bij een prepaid creditcard niet het geval. Hierdoor kunnen ook studenten genieten van de voordelen die een dergelijke kaart met zich meebrengt, en die voordelen die zijn er zeker! Het is met een prepaid creditcard immers mogelijk om overal te betalen waar je ook met een gewone creditcard kan betalen. Daarnaast worden er voor dergelijke betalingen geen kosten in rekening gebracht en kan je met verschillende prepaid creditcards ook punten verzamelen om leuke prijzen mee te kopen.

Wordt er voor het verstrekken van een prepaid creditcard een BKR toetsing uitgevoerd?

Een voor veel mensen uitermate belangrijke vraag is of er voor het toekennen van een prepaid creditcard een BKR toetsing wordt uitgevoerd of niet. In principe is het antwoord op deze vraag zeer eenvoudig. Een BKR toetsing wordt door banken enkel en alleen uitgevoerd wanneer er sprake is van een lening. Dit woord mag je erg letterlijk nemen, en hoewel we het hebben over een creditcard is het zo dat er bij een prepaid creditcard nooit een bepaalde lening plaatsvindt. Je kan immers niet in het rood gaan aangezien je eerst een bedrag op de rekening van je creditcard dient over te maken en er pas nadien van dat bedrag een betaling uitgevoerd kan worden. Om dus een antwoord te geven op de gestelde vraag, neen er wordt voor het verstrekken van een prepaid creditcard nooit een toetsing bij het BKR uitgevoerd. Dat maakt het voor iedereen, en dus ook voor mensen die beschikken over een BKR codering, mogelijk om van een dergelijke creditcard en de voordelen die er aan verbonden zijn gebruik te maken.