Snorscooter verzekering

27/05/2012 Categorie: Verzekering

Wanneer je een snorscooter heeft aangekocht ben je nog niet meteen klaar om er de openbare weg mee op te gaan. Alvorens dit te doen zal je immers een snorscooter verzekering moeten afsluiten. Net zoals met andere motorrijtuigen het geval is, is het ook bij een snorscooter verzekering zo dat deze verplicht dient te worden afgesloten waarmee je er binnen Europa de weg op wenst te gaan. Net als bij de auto bestaan er ook voor de snorscooter verschillende soorten verzekeringen waarvan enkel en alleen de zogenaamde WA-verzekering (die schade indekt tegen derden) verplicht is. We vertellen je in dit artikel graag meer over de snorscooter verzekering.

Enkel een WA snorscooter verzekering afsluiten?

Zoals in de inleiding reeds werd aangehaald is enkel en alleen de WA-verzekering verplicht voor een snorscooter. Er bestaan natuurlijk ook nog verschillende andere verzekeringen waar we verder in dit artikel op terugkomen. Wanneer je er voor kiest om enkel en alleen de snorscooter verzekering af te sluiten dien je er wel rekening mee te houden dat schade aan je eigen snorscooter niet is ingedekt. Hoewel de schade die veroorzaakt wordt door een snorscooter doorgaans minder grootschalig is dan bij bijvoorbeeld een auto wordt het toch aangeraden om ook de andere verzekeringen even onder de loep te nemen. Hoe dan ook is het wel zo dat een WA-verzekering voor je snorscooter afsluiten verplicht is. Kies je voor een beperkt of full casco verzekering, dan zit daar in de meeste gevallen reeds een WA-verzekering in verwerkt.

Is een snorscooter verzekering duur?

In principe is het zo dat een verzekering voor een motorrijtuig nooit echt goedkoop is, simpelweg omdat het risico op een ongeval altijd wel aanwezig is. Dat is bij de snorscooter niet anders. Het is gelukkig wel op een eenvoudige manier mogelijk om er voor te zorgen dat de kostprijs van je snorscooter verzekering zo laag mogelijk gehouden wordt. Vooral het vergelijken van de verschillende mogelijke verzekeringen bij diverse verzekeraars is belangrijk. Alleen op deze manier kan je er zeker van zijn dat je een snorscooter verzekering afsluit tegen een zo laag mogelijke kostprijs en dat is natuurlijk nog steeds het belangrijkste. Hou er hoe dan ook rekening mee dat een beperkt of full casco snorscooter verzekering altijd duurder is dan een gewone WA-verzekering, maar daar staan natuurlijk wel aanzienlijkere dekkingen tegenover…

Conclusie

Een snorscooter verzekering is een zeer interessante verzekering. De kans dat je ooit met schade te maken krijgt is immers zeer aanzienlijk. Wanneer je er voor kiest om enkel en alleen de WA-verzekering af te sluiten moet je er wel rekening mee houden dat je niet bent ingedekt tegen schade aan je eigen voertuig. Wil je dat wel, dan zal je een duurdere verzekering af moeten sluiten. Wanneer je niet meteen voor een beperkt of full casco verzekering wil gaan kan je er natuurlijk ook nog voor kiezen om een zogenaamde Verhaalsrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt er voor dat je schade aan jou voertuig gerechtelijk kan verhalen op een andere partij. Let wel, dergelijke verzekeringen mogen dan iets goedkoper zijn dan een beperkt of full casco, ze kunnen nog steeds over een aanzienlijk prijskaartje beschikken.