Telefoon verzekeren

03/04/2011 Categorie: Verzekering

Mobiele telefoons met veel opties zijn tegenwoordig erg in trek. Deze populaire smartphones bevatten opties als camera’s, navigatiesystemen, muziekspelers en een browser. Het is dan ook niet zo raar dat deze telefoons relatief veel geld kosten. Deze smartphones zijn los te koop of in combinatie met een telefoonabonnement. Als je een nieuwe smartphone aanschaft, heeft deze wel fabrieksgarantie maar onder deze garantie vallen geen zaken als diefstal en beschadigingen. Je telefoon verzekeren tegen diefstal of beschadiging door water of andere zaken is tegenwoordig mogelijk. Je telefoon verzekeren kan bij verschillende websites of bij telefoonspeciaalzaken.

Telefoon verzekeren

Je kunt je mobiele telefoon verzekeren tegen schade die bijvoorbeeld veroorzaakt is door brand, schade door hevige neerslag en diefstal (indien er sporen van braak aan te tonen zijn) en het laten vallen van je telefoon. Het verzekeren tegen ‘eigen schuld’ is dus ook mogelijk, je kunt je telefoon verzekeren tegen het kapot laten gaan door eigen schuld. Je telefoon verzekeren gaat heel gemakkelijk, en kost slechts enkele euro’s per maand. Je betaalt niet veel en je telefoon is wel verzekerd. Afhankelijk van welke risico’s je afdekt moet je meer premie betalen. Het voordeel van je telefoon verzekeren is dat je geld ontvangen, maar ook een nieuw toestel of gratis reparatie. Wanneer je een nieuw toestel krijgt kun je vaak kiezen of je een nieuw toestel wilt of geld.

Mobiele telefoon verzekeren

Het verzekeren van je telefoon kan veel voordelen hebben, bijvoorbeeld als je hem vaak gebruikt of er slordig mee om gaat. Het is wel aan te raden om goed op onderzoek uit te gaan en veel verzekeringen te vergelijken. Mobiele telefoonverzekeringen kunnen verschillen op verschillende vlakken: kosten, dekking en service. De ene verzekering is duurder dan de ander, maar dekt misschien wel meer risico’s. Soms zijn er bepaalde eisen, bijvoorbeeld dat de gestolen telefoon binnen een bepaalde termijn aangegeven en geblokkeerd moet worden. Ook moet je telefoon in goede staat zijn als je hem wilt verzekeren tegen krasjes of andere zichtbare beschadigingen.

Telefoonverzekering

Wilt je weten of je telefoon wel echt goed verzekerd is? Dit kan heel simpel. Op elke verpakking van een mobiele telefoon staat een IMEI-nummer. Vervolgens kun je bij je verzekeraar nagaan voor welk nummer je nou daadwerkelijk verzekerd bent. Als je nog niet verzekerd ben, kun je dit voor enkele euro’s per maand regelen, afhankelijk van het model van je telefoon. Als je vaak je smartphone gebruikt, is het aan te raden om je telefoon te verzekeren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, maar kan je wel een hoop geld kosten.