Verzekering hond

16/08/2011 Categorie: Verzekering

Heb je voor jezelf een verzekering lopen die eventuele medische kosten dekt en beschik je over een hond als trouwe metgezel? Heb je er dan ook nog niet eens aan gedacht om ook je trouwe viervoeter te verzekeren? Ook je hond kan immers ziek worden of een medische ingreep nodig hebben, en dan kunnen de kosten al snel oplopen. Door het afsluiten van een verzekering voor je hond zorg je er voor dat die kosten ten allen tijde beperkt worden zonder dat je daarvoor een beroep dient te doen op een vast ziekenhuis of een vaste dierenarts. We vertellen er je in dit artikel graag meer over.

Vertrouwde dierenarts

Wanneer je een verzekering afsluit voor je hond wil dat niet zeggen dat je daardoor gebonden wordt aan een bepaalde dierenarts. Wanneer je reeds jaren dezelfde dierenarts hebt zal je immers niet zomaar willen veranderen. Een verzekering voor je hond afsluiten zorgt er voor dat verschillende medische kosten gedekt worden zonder dat je daarvoor genoodzaakt bent een beroep te doen op één enkele dierenarts. Je zal van je dierenarts een documentje krijgen waarop staat te lezen welke handelingen hij bij jou huisdier heeft uitgevoerd. Dit document kan je vervolgens naar je verzekering sturen waarna het bij het dossier gevoegd zal worden. Vervolgens zal de kostprijs bekeken worden en wordt er bepaald in welke mate er een bedrag teruggestort kan worden.

Online berekenen van verzekering

Het is via de verschillende aanbieders van een verzekering voor honden mogelijk om de verzekering online te berekenen. Op deze manier kan je op een snelle en eenvoudige manier te weten komen hoeveel je voor je huisdier zou moeten betalen. Tijdens de verzekering simulatie zullen er je enkele vragen gesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ras, het geslacht, de kostprijs van de hond en de geboortedatum. Vervolgens dien je in de meeste gevallen ook aan te geven of je hond ingezet wordt voor professionele doeleinden (bijvoorbeeld als waakhond) en of hij al dan niet is gecastreerd. Aan de hand van deze informatie zal berekend worden welke premies er mogelijk zijn voor je hond.

Wat wordt allemaal gedekt?

De mate waarin de verzekering dekking biedt is sterk afhankelijk van de polis welke je afsluit voor je hond. Een standaard polis dekt meestal enkel en alleen dierenartskosten. Naarmate je er voor kiest om een hogere polis af te sluiten komen daar nog andere belangrijke kosten bij. Denk hierbij aan een dekking tegen kosten die nodig zijn om je hond terug te vinden wanneer hij verloren is gelopen, of opvangkosten wanneer je onverhoopt zelf niet voor je huisdier kan zorgen bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname. Ook eventuele beloningen voor het terugvinden van je huisdier worden doorgaans ingedekt. Het spreekt voor zich dat de dekking steeds onderhevig is aan een bepaald maximumbedrag. Wanneer je een echt complete verzekering voor je hond wenst af te sluiten kan je rekening houden met een kostprijs van zo’n 40 a 50 euro per maand.

Kostprijs

Een verzekering voor je hond hoeft niet perse duur te zijn. Verschillende verzekeringen bieden reeds een mogelijkheid om je huisdier te verzekeren vanaf een bedrag van 10 euro per maand. De duurdere verzekeringen gaan naar bedragen tussen de 30 en 50 euro per maand. Vooral het bedrag dat gedekt wordt voor medische ingrepen zal grotendeels bepalen wat de maandelijkse premie is welke je zal moeten betalen.