Verzekering kat

03/10/2011 Categorie: Verzekering

Veel mensen hebben er bewust voor gekozen om een huisdier in huis te halen. Een kat is één van de populairste huisdieren die er bestaat, maar helaas kan je trouwe metgezel ook wel eens een (gezondheid)probleempje voorhebben. Om je tegen de kosten die een eventuele behandeling van je kat met zich meebrengt te laten beschermen kan je er voor kiezen om een speciale verzekering voor je kat af te sluiten. Deze verzekering richt zich echter niet enkel en alleen op het verzekeren van kosten die gepaard gaan met de gezondheid van je kat, maar ook wanneer je kat bijvoorbeeld is weggelopen of wanneer ze met spoed opgenomen moet worden in een kennel omdat het baasje in het ziekenhuis werd opgenomen worden door een dergelijke huisdierenverzekering ingedekt. We vertellen je er in dit artikel graag meer over.

Is het afsluiten van een verzekering voor mijn kat interessant?

Wanneer je nog nooit eerder van een verzekering voor een huisdier hebt gehoord klinkt dit artikel waarschijnlijk een beetje vreemd in de oren. Toch is het zo gek nog niet wanneer we eens dieper ingaan op de materie. Een verzekering voor je kat dekt verschillende gebeurtenissen of “schadegevallen”. Denk hierbij dus absoluut niet alleen aan medische redenen, maar ook het weglopen van je kat en de kosten die nodig zijn om hem of haar terug te vinden worden door een verzekering voor katten ingedekt. Ook wanneer je bijvoorbeeld als baasje snel in het ziekenhuis dient te worden opgenomen en er niemand is om voor je trouwe viervoeter te zorgen zal er door de verzekeraar ingegrepen worden. In deze situatie zal je huisdier immers waarschijnlijk in een kennel worden geplaatst. De kosten die daarvoor in rekening worden gebracht worden gedekt door de verzekeraar. Hou er wel rekening mee dat hier een vast bedrag aan verbonden is waar niet overheen gegaan mag worden. Het afsluiten van een verzekering voor je kat brengt dus zonder enige twijfel diverse voordelen met zich mee, al is het wel zo dat de kostprijs van een dergelijke verzekering behoorlijk hoog ligt en grote medische ingrepen niet of slechts deels worden gedekt.

Hoeveel kost een verzekering voor mijn kat?

Wanneer je een verzekering voor je kat wenst af te sluiten zal je speciale aandacht dienen te besteden aan de schadegevallen die door de verzekering ingedekt worden. Hoe meer voorvallen je wil laten indekken, des te hoger de kostprijs van de verzekering komt te liggen. Voor een nagenoeg alles dekkende verzekering voor je kat kan je rekening houden met een kostprijs van ongeveer 15 à 20 euro per maand. Wanneer we dit op jaarbasis gaan bekijken wil dit zeggen dat je voor een verzekering voor je kat zo’n slordige 240 euro kunt betalen. Veel mensen kiezen er mede omwille van deze toch wel hoge kostprijs voor om zelf gewoon een spaarpot aan te leggen met wat geld voor mocht er ooit iets gebeuren met hun kat. Kies je er toch voor om een verzekering voor je kat af te sluiten, dan dien je er als laatste ook nog rekening mee te houden dat er per schadegeval doorgaans altijd sprake is van een zeer aanzienlijke vrijstelling. In zowat alle gevallen wordt steevast een bedrag in rekening gebracht van 70 euro. De kosten van de dierenarts moeten dan al erg hoog oplopen om een aanspraak te kunnen maken op de verzekering van je kat.