Virtuele creditcard

19/01/2011 Categorie: Creditcard

Wanneer je online wilt betalen met een creditcard, maar je je niet graag je echte creditcard wilt gebruiken of wanneer je zelf geen creditcard hebt dan kun je kiezen voor een virtuele creditcard. Een virtuele creditcard kun je gebruiken om online mee te betalen wanneer je niet je echte creditcard wilt gebruiken. Een virtuele creditcard simuleert als het ware een echte creditcard, daarom wordt hij virtueel genoemd.

Virtuele creditcard

Wanneer je op internet een product bestelt heb je soms niet veel betalingsmogelijkheden. De meest aangeboden betalingsmogelijkheid is de creditcard. Maar wat als je nou geen creditcard hebt of je niet je creditcard gegevens wilt verstrekken? Dan kun je gebruik maken van de virtuele creditcard. Door de virtuele creditcard te gebruiken lijkt het alsof je een creditcard hebt, maar betaal je in feite op een andere manier. De voordelen van deze manier van betalen is dat je geen echte creditcard gegevens verstrekt. Wanneer er iets mis gaat kun je gemakkelijk je virtuele kaart opgeven.

De virtuele creditcard van PayPal

PayPal, een van de meest gebruikte online payment processors, biedt de mogelijkheid aan om een virtuele creditcard te gebruiken. Je kunt deze kaart overal gebruiken (dus ook buiten de VS) en het is een MasterCard. Overal waar je het MasterCard logo ziet kun je dus gebruik maken van de PayPal’s virtuele creditcard. Dit maakt PayPal een van de meest toegangelijke betaalsystemen, omdat veel webwinkels creditcards en/of PayPal betalingen accepteren. Wanneer je dus een mogelijkheid ziet om met een creditcard te betalen kun je gebruik maken van de virtuele kaart van PayPal. Daarnaast biedt PayPal goede bescherming voor kopers, aangezien je vaak je geld terug kunt claimen bij goederen (dus niet bij diensten!) wanneer het niet in orde is.

iDeal en de virtuele creditcard

Wanneer je kunt betalen met iDeal is het natuurlijk handig om van iDeal gebruik te maken. Maar wanneer je in het buitenland iets bestelt kun je daar niet met iDeal terecht. De virtuele creditcard aanvragen kan dan een goede oplossing bieden. Zo kun je bij PayPal je virtuele creditcard opladen door middel van online bankieren. Wanneer je via iDeal kunt betalen, kun je meestal ook gewoon internetbankieren. Je kunt dan je PayPal saldo verhogen met een bepaald bedrag via een overschrijving, wat je daarna met je virtuele creditcard kunt uitgeven. Op deze manier heb je de voordelen van de creditcard zonder je zorgen te maken om fraude of diefstal van je gegevens. Op deze manier kun je met een gerust hart winkelen op internet.