Voorschotje

10/04/2011 Categorie: Lenen

Heb je een voorschotje nodig? Een voorschotje is een bekende term voor een minikrediet. Een voorschotje of een minikrediet is een korte lening voor een klein bedrag. Je kunt meestal enkele honderden euro’s lenen op deze manier, met een looptijd van 15 tot 45 dagen. Het idee van de lening is dat het een voorschot op je loon is. Deze leningen worden in de Verenigde Staten payday loans genoemd, wat er op neer komt dat het leningen zijn om terug te betalen wanneer je salaris is gestort. Dit is dus een goed voorbeeld van waarom minikredieten voorschotjes zijn.

Voorschotje

Een voorschotje is niet nieuws, vaak leen je deze kleine bedragen van vrienden of familie. Omdat er nu ook leningen aan te vragen zijn via internet is dit veranderd, want het aanvragen van een minikrediet gaat zeer gemakkelijk. Na het invullen kan je al binnen 10 minuten geld op je rekening hebben, dat is nog een snel geld lenen! Er zijn verschillende bedrijven die deze voorschotten of minikredieten aanbieden. Deze bedrijven verschillen van elkaar in kosten en het te lenen bedrag, maar hebben ook een aantal overeenkomsten. Bij elke voorschotverstrekker wordt er behandelingskosten in rekening gebracht en is de looptijd en het te lenen bedrag kort. Nadat je je eerste voorschot hebt terugbetaald kun je bij je volgende lening meer lenen.

Voorschotje nodig

Heb je een voorschotje nodig? Dan kun je op internet gemakkelijk deze afsluiten. Er zijn verschillende bedrijven actief op deze markt en adverteren hier ook voor. Bekende plaatsen waar je reclame ziet voor voorschotjes is bijvoorbeeld in de discotheek, omdat jongeren vaak wel een korte lening kunnen gebruiken. Maar iedereen mag er natuurlijk gebruik van maken. Deze kredietverstrekkers controleren wel of je genoeg geld maandelijks over houdt om je lening terug te betalen. Verder zijn er geen eisen aan de consument, een negatieve BKR codering is zelfs geen enkel probleem.

Goedkoop voorschotje

De kosten van een voorschotje hangen af van de behandelingskosten die de kredietverstrekker in rekening brengt. Deze kunnen nog al eens verschillen per kredietverstrekker. Verstandig is daarom om de websites van verschillende minikrediet aanbieders te bezoeken en deze gegevens vergelijken. Let hierbij op hoeveel je kan lenen, hoe veel kosten er in rekening gebracht worden en hoe lang de looptijd is. Verstandig is om al deze gegevens per aanbieder op te schrijven en te vergelijken. Zo kun je uit eindelijk het goedkoopste voorschotje kiezen. Let er wel op dat de kosten relatief hoog zijn als je het omrekent naar effectieve rente op jaarbasis. Heb je op de lange termijn geld nodig, dan kun je beter een gewone lening afsluiten.