Wie kan mij geld lenen?

24/03/2011 Categorie: Lenen

Wil je geld lenen, maar weet je niet bij wie of waar. “Wie kan mij geld lenen?” is dan helemaal geen rare vraag. Om er achter te komen waar je geld kan lenen, moet je je huidige situatie op een rijtje zetten. Banken en kredietverstrekkers lenen alleen geld uit wanneer er genoeg zekerheid is dat de lening terugbetaald wordt. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je een vast inkomen hebt. Een vriend of familie stelt deze eisen misschien niet. Daarom is het antwoord op de vraag “Wie kan mij geld lenen?” afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie.

Wie kan mij geld lenen?

De meest gebruikelijke manier om geld te lenen is om dit bij een bank of gespecialiseerde kredietverstrekker te doen. Je kunt je ook de moeite besparen om naar het bankfiliaal te gaan en online offertes aan te vragen. Je moet dan je persoonlijke financiële situatie opgeven (maandinkomen, maandelijkse lasten etc), en dan wordt aan de hand hiervan een maximaal te lenen bedrag berekend. Het makkelijke van online offertes aanvragen is dat het niets kost, en je ook de deur niet uit hoeft. Binnen enkele minuten heb je al een antwoord. Ben je tevreden met de offerte, dan kun je de lening gemakkelijk afsluiten. Deze manier van geld lenen is erg prettig, omdat je er niet bijzonder veel moeite voor hoeft te doen. Wel moet je je identiteit en andere zaken kunnen bevestigen (zoals het inkomen), zodat de kredietverstrekker zeker weet dat het geld terugbetaald wordt.

Wie wil mij geld lenen?

Wie wil mij geld lenen? Zoals net duidelijk gemaakt is dat online geld lenen het makkelijkste is voor mensen met een vast inkomen, is het antwoord op de vraag Wie kan mij geld uitlenen? anders bij mensen die niet over een vast inkomen beschikken. Deze mensen kunnen geen geld lenen bij reguliere kredietverstrekkers, omdat de lening terugbetalen vrij lastig gaat wanneer je geen inkomen hebt. In dat geval kan particulier geld lenen de uitkomst zijn. De bekendste manier van geld lenen bij particulieren is het lenen van vrienden of familie. Zij willen misschien je tijdelijk geld lenen. Maar let wel op dat je het terug betaald. Er kunnen anders heel onprettige situaties ontstaan in de familie of vriendenkring.

Waar kan ik goedkoop lenen?

Als je niet weet waar je wilt lenen, kun je het beste op zoek gaan naar de kredietverstrekker met het laagste rente percentage. Geld is geld, dus maakt het niet uit van welke bank of kredietverstrekker het komt. Wat wél uit maakt is hoeveel rente je moet betalen. Een lagere rente is beter, dus vraag zo veel mogelijk offertes aan. De kans dat je een goedkopere lening tegenkomt is dan groter. Een offerte aanvragen kost niks, maar kan je veel geld schelen vanwege lagere rentes!