Wie wil mij geld lenen?

03/02/2011 Categorie: Lenen

Een vraag die soms gesteld wordt is: “Wie wil mij geld lenen?”. Wanneer je geld nodig hebt kun je overwegen een lening af te sluiten. Maar niet iedere bank wil je geld lenen. Je hebt misschien geen vast inkomen of het vaste inkomen is te laag. Een andere mogelijkheid is dat je een uitkering hebt, lenen met uitkering is meestal ook zeer lastig. Een derde mogelijkheid is dat je een negatieve BKR registratie hebt waardoor veel kredietverstrekkers het niet aan durven om je een lening te verstrekken.

Wie wil mij geld lenen?

Wanneer je niet bij de bank terecht kan voor een lening om wat voor reden dan ook, dan moet je een andere manier proberen dan de reguliere. Wie jou geld kan lenen hangt af van dingen zoals inkomen en het bedrag van de schuld. Wanneer de schuld hoogstens enkele honderden euro’s bedraagt is het mogelijk om een minilening af te sluiten. Een minilening is een lening waarbij binnen 10 minuten geld op je rekening staat. Je vult online het formulier in en je moet een kopie van je identiteitsbewijs en bankafschrift opsturen. Er wordt niet getoetst bij het BKR, dus een negatieve BKR registratie is geen enkel probleem. Het geld van een minilening staat zeer snel op je rekening.

Wie kan me geld lenen?

Wanneer je een hogere schuld hebt, dan zijn er anderen die je geld kunnen lenen. Wie je geld kan lenen hangt af van waar je zoekt. Op internet zijn verschillende websites voor het vragen en aanbieden van leningen. Er zijn daar particuliere kredietverstrekkers actief die op zoek zijn naar mensen die geld willen lenen. Let wel op, want sommige vragen om aanbetalingen en daar zie je nooit meer iets van terug. Het kan ook voorkomen dat deze particulieren hoge rentes vragen, hoger dan bij de bank. Er zijn genoeg manieren om geld te lenen, maar je moet je niet af vragen wie je geld kan lenen, maar waar je het beste geld kunt lenen.

Wie leent geld met een negatieve BKR registratie?

Wanneer je nergens aan een lening komt omdat jij (of je echtgenoot) een negatieve BKR registratie hebt, dan zijn er altijd mogelijkheden. Er zijn verschillende bedrijven actief op de financiƫle markt die geld uitlenen aan mensen met een BKR registratie. De rente op deze lening is waarschijnlijk wel hoger dan bij een normale lening. Wanneer je kunt laten zien dat je inkomen hoog genoeg is om de afbetaling te betalen dan verhoogt dat de kansen op een lening zonder BKR toetsing.

Lenen van familie

Wie je meestal ook geld wil lenen zijn familieleden. Wanneer je een goed plan hebt om het terug te betalen zijn er meestal wel mensen in de familie of vriendenkring bereid om je een bepaald bedrag te lenen. Zorg er wel voor dat je ze terug kan betalen, omdat het anders voor een hele ongezellige kerst kan zorgen. Het voordeel van lenen van vrienden/familie is dat de rente vaak lager is dan bij de bank.